κύρια φωτογραφία συνταγής Σκορδαλιά
Sol81
Sol81 @cook_8455186

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν μας βγει πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό, ενώ αν μας βγει αραιή προσθέτουμε μια μικρή φρυγανιά.Μπορούμε να κάνουμε μια παραλλαγή για "πράσινη σκορδαλιά", προσθέτοντας 2-3 κ.γ. φύλλα μαϊντανού.Άλλη παραλλαγή είναι να προσθέσουμε προς το τέλος 1/2 φλ. καρύδια. Δεν έχω κάνει καμία από τις παραλλαγές για να σας πω. Για να είναι ασφαλής ως προς τη γλουτένη χρησιμοποιούμε ψωμί χωρίς γλουτένη και ελέγχουμε το ξύδι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 Minutes
  1. 5-6 σκελίδες σκόρδο
  2. ξύδι
  3. 3-4 φέτες ψίχα ψωμιού
  4. 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  5. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε το σκόρδο και αφήνουμε στο ξύδι όλη νύχτα (εγώ ποτέ δεν το έχω αφήσει όλη νύχτα και δεν πειράζει νομίζω). Το στραγγίζουμε και το βάζουμε στο μπλέντερ.

  2. 2

    Προσθέτουμε τις φέτες του ψωμιού μουσκεμένες και στιμμένες, 2 κ.σ. ξύδι, το λάδι, το αλάτι και λίγες κουταλιές νερό

  3. 3

    Χτυπάμε ώσπου να γίνει λείο το μείγμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (19)

nickymiata
nickymiata @cook_8470718
Είναι τέλεια την κάνω κάθε χρόνο.... Ευχαριστούμε πολύ.... Μόνο που δεν ακολουθώ τις δοσολογίες κατά γράμμα.... Ξεκινάω και με δοκιμές φτάνω στο τελικό αποτέλεσμα... Σίγουρα προσθέτω παραπάνω ψωμί (ολόκληρη φραντζόλα!!) σε αυτές τις δοσολογίες.... 😋😋😋😋

Από

Sol81
Sol81 @cook_8455186
στις