Σκορδόψωμα με μοτσαρέλα και λιαστή ντομάτα
Πεντανόστιμα μπουσκετάκια με σκόρδο, μοτσαρέλα, λιαστή ντομάτα και βασιλικό. Κατάλληλα για ορεκτικό αλλά και σαν συνοδευτικό κρασιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να βάλουμε και λίγο τριμμένη ρίγανη από πάνω.Προεραιτικά, τα ψήνουμε σε λαδόκολλα.Καλό είναι να μην χρησιμοποιήσουμε ντοματάκια σε ηλιέλαιο, γιατί δεν μυρίζει ωραία. Το ελαιόλαδο άλλωστε δένει πολύ όμορφα με τα υπόλοιπα συστακικά και χωρίς αυτό η συνταγή δεν είναι τόσο νόστιμη.Αλλη παραλλαγή είναι με φρέσκια ντομάτα, αλλά το αποτέλεσμα πάλι δεν είναι τόσο ικανοποιητικό.Το πάχος που κόβουμε τα συστατικά το προσαρμόζουμε στα γούστα μας, το ίδιο και τον χρόνο ψησίματος.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
-
2
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε ροδέλλες πάχους ενός περίπου εκατοστού.
-
3
Ρίχνουμε όσο σκόρδο θέλουμε πάνω στις ροδέλλες ψωμιού.
-
4
Τοποθετούμε τα ντοματάκια από πάνω, αφού πρώτα τα έχουμε βάλει πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
-
5
Κόβουμε ροδέλες μοτσαρέλας με πάχος όσο και το ψωμάκι και τις βάζουμε από πάνω.
-
6
Πασπαλίζουμε με τριμμένο βασιλικό ή και έξτρα σκόρδο αν θέλουμε.
-
7
Ψήνουμε για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι δηλαδή να λιώσει το τυρί.
Σχόλια