Σκορδόψωμο με παρμεζάνα για αρτοπαρασκευαστή
Αν αγαπάτε το σκορδόψωμο, αυτό το ψωμάκι θα σας αρέσει γιατί είναι νόστιμο και αρωματικό. Μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε το σκόρδο σύμφωνα με το γούστο σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η δοσολογία που σας δίνω είναι για αρτοπαρασκευαστές που έχουν 1 μεγάλο κάδο. Αν ο δικός σας έχει 2 μικρούς απλά μοιράστε το μείγμα. Το ψωμάκι παρόλο που δεν περιέχει μαύρο αλεύρι ή αλεύρι ολικής, εγώ συνηθίζω να το φτιάχνω (γενικά όλα μου τα ψωμάκια) στο πρόγραμμα για ψωμί ολικής αλέσεως, έτσι ώστε να μου φουσκώνει περισσότερο. Αν θέλετε μπορείτε να το ψήσετε και σε κάποιο άλλο πρόγραμμα της επιλογής σας.Τη συνταγή αυτή όπως και κάποιες άλλες απίθανες συνταγές για αρτοπαρασκευαστές που θα σας δώσω στο μέλλον, μου τις έδωσε η φίλη μου η Έβελυν όταν ήρθε από Αμερική.
Υλικά
-
1 κούπα χλιαρό νερό
-
2 1/2 κουταλιές σούπας (χρησιμοποιήστε τους δοσομετρητές του αρτοπαρασκευαστή σας) βούτυρο ή μαργαρίνη σε υγρή μορφή
-
2 2/3 κουταλάκια γλυκού μέλι
-
1 1/3 κουταλάκι γλυκού αλάτι
-
1 1/3 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
-
2 1/3 κούπες αλεύρι για ψωμί (σαν προτείνω την κίτρινη συσκευασία)
-
2/3 κούπας λεπτοτριμμένη παρμεζάνα
-
2 1/2 κουταλιές σούπας σκόνη γάλα
-
2 1/2 κουταλάκια γλυκού μαγιά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνετε τα υλικά στον αρτοπαρασκευαστή σύμφωνα με τις οδηγίες του μοντέλου που έχετε.
-
2
Να θυμάστε να βάζετε με τέτοιο τρόπο τα υλικά στον κάδο του αρτοπαρασκευαστή ώστε η μαγιά να μην έρχεται σε επαφή με τα υγρά υλικά.
Σχόλια (8)