Σκορδόψωμο
Το σκορδόψωμο στην πιο απλή του μορφή. Σκέτο βούτυρο και σκόρδο.
Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο τυρί για έξτρα νοστιμιά ή ακόμα αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, ρίγανη, καυτερή πιπερίτσα και γενικά ότι σας αρέσει!
Υλικά
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
6 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακωμένα
-
1 μπαγκέτα ψωμί
-
Προαιρετικά
-
Τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόψτε την μπαγκέτα σε διαγώνιες φέτες, χωρίς όμως να φτάνετε μέχρι κάτω και να χωρίζει τελείως το ψωμί.
-
2
Ανακατέψτε καλά το βούτυρο με το σκόρδο. Απλώστε το μείγμα ανάμεσα στις φέτες της μπαγκέτας. Αν θέλετε προσθέστε και τριμμένο τυρί για έξτρα γεύση.
-
3
Τυλίξτε τη μπαγκέτα σε αλουμινόχαρτο και βάλτε τη σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°.
-
4
Ψήστε τη μέχρι να είναι πολύ ζεστή, περίπου 20'.
Σχόλια (15)