maggy
maggy @cook_8456621
,Ελλαδα

Η συνταγή είναι της γιαγιάς μου που είναι από την Σμύρνη.

Recipe by maggy

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. 1 κιλό ανάμεικτο κιμά
  2. 3-4 σκελίδες σκόρδο
  3. 1 κουταλάκι κύμινο
  4. 1 1/2 κούπα περίπου φρυγανιά ή μισό μπαγιάτικο μουλιασμένο ψωμί στο νερό
  5. λίγο λάδι
  6. αλάτι
  7. πιπέρι
  8. σάλτσα ντομάτας
  9. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα πλάθουμε σε μακρόστενα σουτζουκάκια.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά ίσα να αλλάξει χρώμα ο κιμάς να γίνει καφέ ανοιχτό.

  3. 3

    Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, λίγο κύμινο, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη μέσα στην σάλτσα ντομάτας και λίγο νερό.

  4. 4

    Αφήνουμε τα σουτζουκάκια για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά να βράσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (147)

Σοφία Γ.
Σοφία Γ. @cook_9234152
Έχω να πω πως φύλαξα τα μισά στην κατάψυξη πριν 3 εβδομάδες κ χθες τα έβγαλα, τα ξεπαγωσα κ τα έβαλα σε ένα κατσαρολάκι με λίγο έξτρα νερό να πάρουν μια βράση. Ήταν σαν να τα έφτιαξα εκείνη την ώρα, ολόφρεσκα κ πεντανόστιμα! Οποτε δοκιμάστε να φυλάξετε μερίδες στην κατάψυξη, για μερες που δεν προλαβαίνετε να μαγειρέψετε, άφοβα. Ο άντρας μου που είναι κ περίεργος κ δεν τρώει χθεσινό φαΐ δεν πήρε χαμπάρι κ τα εξαφάνισε…

Από

maggy
maggy @cook_8456621
στις
,Ελλαδα

Κορυφαία αναζήτηση σε