Πάπισσα
Πάπισσα @papissa
,

Γρήγορα και εύκολα σνιτσελάκια. Ιδανικά για μεζεδάκι μπύρας, για παιδικά πάρτυ αλλά και ένα γρήγορο γεύμα. Μπαίνουν και στην κατάψυξη και είναι έτοιμα σε μόλις 10'!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το αλάτι το βάζουμε λίγο πριν παναριστεί το κοτόπουλο, διότι αν το βάλουμε εξ αρχής θα χάσει όλη την υγρασία του με αποτέλεσμα να μείνει στεγνό. Αν θέλουμε το ραντίζουμε με λίγο λαδάκι πριν το βάλουμε στο φούρνο.Αν η ποσότητα μας φαίνεται μεγάλη, τότε τα καταψύχουμε όπως είναι παναρισμένα σε ένα ταψί και όταν καταψυχθούν τα μεταφέρουμε σε σακουλάκια.Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε πάντα άμεσα έτοιμο φαγάκι. Δεν χρειάζεται ξεπάγωμα. Απλά το αφήνουμε στο φούρνο 20'. Επειδή θα μας μείνει μίγμα παναρίσματος, το βάζουμε σε ένα βάζο και το διατηρούμε στο ψυγείο. Με αυτό το μίγμα μπορούμε να τηγανίσουμε και ψάρια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

11 Minutes
8 άτομα
  1. 2 στήθη κοτόπουλου ανοιγμένα για σνίτσελ
  2. 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  3. 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  4. 1 σκελίδα σκόρδο
  5. πιπέρι
  6. αλάτι
  7. ρίγανη
  8. 500 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  9. 6 κουταλιές της σούπας πάπρικα καπνιστή

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το στήθος σε λωρίδες πλάτους 2 εκ (2 δάχτυλα).

  2. 2

    Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο με το λάδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το πιπέρι και το σκόρδο κομμένο στα 4.

  3. 3

    Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο για περίπου μισή με μία ώρα.

  4. 4

    Στη συνέχεια φτιάχνουμε το μίγμα με το σιμιγδάλι και την πάπρικα.

  5. 5

    Αλατίζουμε το κοτόπουλο και πανάρουμε στο μίγμα του σιμιγδαλιού.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15'.

Σχόλια (3)

antonella
antonella @cook_8525694
Να σας ρωτησω κατι? Αγόρασα απο κρεωπολειο παναρισμενο κοτοπουλο σνίτσελ.Το ειχα βαλει στη κατάψυξη .Ποσο καιρο διατηρείται?

Από

Πάπισσα
στις
,