Σνίτσελ με κιμά
Νόστιμα σνίτσελ με κιμά, γευστικότα, (παν)εύκολα, θα τα λατρέψουν τα παιδιά σας και οι καλεσμένοι σας! Τη συνταγή αυτή την έχω από τον πατέρα μου ο οποίος ήταν σεφ σε κρουαζιερόπλοια... Απλά δοκιμάστε τη..
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν θέλουν δυνατή φωτιά ούτε πολύ τηγάνισμα (γιατί είναι λεπτά και γίνονται αμέσως).Βάζετε μόνο δύο κροκάδια για να πάρουν ωραία χρυσοκίτρινη όψη τα σνίτσελ σας.
Υλικά
-
Για τον κιμά
-
1 κιλό κιμά
-
3 αυγά
-
αλάτι-πιπέρι
-
μοσχοκάρυδο (1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού)
-
1 1/2 κούπα σκληρό τυρί τριμμένο (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε)
-
Για το τηγάνισμα
-
5 ασπράδια και 2 κροκάδια καλά χτυπημένα (για κάθε 10 σνίτσελ)
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνετε στον κιμά όλα τα υλικά, ζυμώνετε πάρα πολύ καλά. Τα πλάθετε σαν μεγάλα σουτζουκάκια και μετά παίρνετε ένα σουτζουκάκι το σκεπάζετε με μπόλικη φρυγανιά τριμμένη. Με την παλάμη σας το χτυπάτε στον πάγκο της κουζίνας,να απλώσει όσο εσείς θέλετε (πάχος περίπου 1 πόντο).
-
2
Βουτάτε ένα ένα σνίτσελ στα χτυπημένα αυγά (είπαμε για κάθε 10 σνίτσελ θέλετε 5 ασπράδια και 2 κροκάδια).
-
3
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε λίγο λάδι, ίσα ίσα να λαδωθεί το τηγάνι σας και τηγανίζετε τα σνίτσελ σε μέτρια φωτιά μέχρι να δείτε ότι το αυγό έχει γίνει χρυσοκίτρινο. Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!
Σχόλια (26)