Σνίτσελ πέστροφας με άσπρη σάλτσα και πουρέ πατάτα

8 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
KonstantinosChef
KonstantinosChef @Konstantinos
,Βουλγαρία

Φιλετάκια πέστροφας πανέ (σνίτσελ) με άσπρη σάλτσα με μανιτάρια και πουρέ πατάτας. Εύκολη και γρήγορη συνταγή που εντυπωσιάζει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ πρόσθεσα στην σάλτσα και μια κουταλιά μουστάρδα ντιζόν για περισσότερη γεύση.Μια παραλλαγή που έχω δοκιμάσει είναι στην σάλτσα προσθέτω λίγο βρασμένο σπανάκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 2 πέστροφες
  2. 1 φρέσκο κρεμμύδι
  3. 6 σκελίδες σκόρδο
  4. 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  5. 100 γρ αλέυρι
  6. 100 γρ φρυγανιά ή σιμιγδάλι
  7. 300 γρ γάλα
  8. 100 γρ λάδι ή σπορέλαιο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φιλετάρουμε με προσοχή τις πέστροφες και βγάζουμε με προσοχή όλα τα κόκκαλα, δυστυχώς είναι πολλά και λεπτά.

  2. 2

    Κόβουμε σε λεπτά κομμάτια τα μανιτάρια εκτός αν χρησιμοποιήσετε κονσέρβα, το φρέσκο κρεμύδι το σκόρδο.

  3. 3

    Βράζουμε τις πατάτες μας περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

  4. 4

    Σε ένα μπώλ αλέθουμε τις πατάτες με το μίξερ με λίγο από το νερό τους και προσθέτουμε περίπου 100 γρ από το γάλα. Προσοχή στο γάλα, όσο εσείς θέλετε, ανάλογα πόσο σφιχτό θέλετε τον πουρέ.

  5. 5

    Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε μια κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Μόλις αρχίσει να δένει προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και τέλος τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά να δέσει η σάλτσα και την βγάζουμε από την φωτιά.

  6. 6

    Σε ένα μπώλ έχουμε αφαιρέσει τους κρόκους των αυγών και σε ένα άλλο πιάτο την αλεσμένη φρυγανιά. Περνάμε τα φιλέτα μας πρώτα από το αυγό καλά και μετά από την φρυγανιά. Σε ένα τηγάνι έχουμε προσθέσει λίγο λάδι ή σπορέλαιο και τις τηγανίζουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσοχή δεν χρειάζονται πολλή ώρα. Μόλις τηγανιστούν είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

KonstantinosChef
KonstantinosChef @Konstantinos
στις
,Βουλγαρία
Ερασιτέχνης λάτρης της καλής κουζίνας.Μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές.
Δες περισσότερα