Σνίτσελ ρολά με πέστο, πληγούρι και σάλτσα τυριού
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγούλα, για διαφορετικά σνίτσελ !!!
Υλικά
-
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
-
6 σνίτσελ
-
3 φέτες τυρί του τόστ κομμένα στη μέση
-
1 μπαλίτσα μοτσαρέλα κομμένη σε 6 κομμάτια
-
6 κουταλάκια γλυκού σάλτσα πέστο βασιλικού
-
12 λουκανικάκια Φρανκφούρτης κομμένα στη μέση
-
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
-
2 αυγά
-
1/2 φλυτζάνι γάλα
-
1 ποτήρι αλεύρι
-
1 ποτήρι σιμιγδάλι
-
ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ
-
Λίγο ελαιόλαδο
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ
-
50 gr κρέμα γάλακτος
-
100 gr γάλα φρέσκο
-
100 gr φέτα
-
100 gr κίτρινα τυριά (ο,τι έχουμε σπίτι)
-
ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τη γέμιση, αλοίφουμε το κάθε σνίτσελ εσωτερικά με μια κουταλιά πέστο, μετα βαζουμε μια απο τις κομμένες φέτες κίτρινου τυριού, απο πάνω 4 κομματάκια λουκάνικακια και τέλος ενα κομμάτι απο την κομμένη μοτσαρέλα.
-
2
Τυλίγουμε το σνίτσελ ρολλάκι και κλείνουμε με οδοντογλυφίδες, γύρω γύρω και στα πλαινά κι έτσι δεν φευγεί τιποτα στο ψήσιμο.
-
3
Για το πανάρισμα, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι
-
4
Σε ένα πιατο βάζουμε το σιμιγδάλι και σε ένα άλλο το αλεύρι.
-
5
Βουτάμε τα σνίτσελ στο αλεύρι,στο αυγό και τέλος στο σιμιγδάλι.
-
6
Βάζουμε λίγο λαδάκι σε ενα τηγάνι και βάζουμε τα σνίτσελ μέχρι να κάνουν μια κρούστα γύρω γύρω.
-
7
Τα βάζουμε σε ενα ταψί, ρίχνουμε πάλι λιγάκι ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βάθμους για 40 λεπτά περίπου.
-
8
Για τη σάλτσα τυριών, τρίβουμε τα τυριά και τα βάζουμε ολα μαζί σε ένα κατσαρολάκι, ανακατέβουμε με σύρμα να μην κολλήσει, χαμηλώνουμε την φωτια και αφήνουμε να βράζει για 7 λεπτακια περίπου. Σβήνουμε και ώσπου να σερβίρουμε θα δέσει κι αλλο.
-
9
Το πληγούρι το βράζουμε όπως το ρύζι για πιλάφι 1 πρός 3 και αφού το βράσουμε, το βάζουμε στο ταψί απο τα σνίτσελ και παίρνει απίθανη γεύση απο το λαδάκι τους!
Σχόλια (2)