dimitra013
dimitra013 @st18191819
,greece

Νοστιμότατο και μαλακό με αρωματική σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν είναι χοντρά τα σνίτσελ τα κόβουμε στα δύο και τα χτυπάμε να γίνουν λεπτά. Δεν τα χτυπάω όταν είναι χοντρά γιατί κατά το ψήσιμο μαζεύουν και δεν γίνονται τόσο αφράτα. Γι' αυτο τα κόβω στη μέση, οριζόντια. Όταν είναι λεπτά βοηθάει να ψηθούν γρήγορα και να μην γίνουν σκληρά. Εγώ τα κάνω σε πάχος χαρτιού σχεδόν.Το γάλα στη σάλτσα το βάζουμε για να μην έχει γεύση τοματίλας, αλλά σάλτσας.Μεγάλη υπόθεση στη γεύση είναι το μείγμα μπαχαρικών και το κύμινο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4 άτομα
  1. 4 σνίτσελ λεπτοκομμένα και χτυπημένα
  2. μείγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
  3. λίγο κύμινο
  4. 1/2 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
  5. 4 φέτες ζαμπόν
  6. 4 φέτες τυρί για τόστ
  7. για τη σάλτσα
  8. 1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα τομάτας (πουμαρό)
  9. 1/3 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
  10. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  11. αλάτι
  12. πιπέρι
  13. ρίγανη
  14. μείγμα μπαχαρικών μπάρμπεκιου
  15. λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και το κύμμινο στα σνίτσελ και τα αφήνουμε στην άκρη.

  2. 2

    Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το αυγό και το γάλα και ανακατεύουμε.

  3. 3

    Σε ένα ρηχό βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.

  4. 4

    Έπειτα σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας, το γάλα, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μείγμα μπαχαρικών και τα ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε να είναι στα γούστα μας το αλάτι.

  5. 5

    Βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί καλά.

  6. 6

    Αλατίζουμε τα σνίτσελ και τα περνάμε από το αυγό και μετά από τη φρυγανιά.

  7. 7

    Τηγανίζουμε σε πολύ ζεστό λάδι.

  8. 8

    Τα βγάζουμε σε ένα ταψί και με ένα κουτάλι ρίχνουμε σε κάθε ένα ξεχωριστά από τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει.

  9. 9

    Στο τέλος τοποθετούμε σε κάθε σνίτσελ μια φέτα ζαμπόν και από πάνω μια φέτα τυρί ή δύο να το καλύψει όλο.

  10. 10

    Ανάβουμε τον φούρνο μας στο γκριλ και τα βάζουμε (στη δεύτερη θέση από πάνω) για να λιώσει και να πάρει χρώμα το τυρί.

  11. 11

    Τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

dimitra013
dimitra013 @st18191819
μπορείτε να φτιάξετε και μπουκιές σνιτσελάκια,κόβοντας σε λωρίδες το σνίτσελ καρυκεύετε με το μείγμα μπάρμπεκιου απο την εξωτερική πλευρά και βάζετε απο μια φετούλα μπεικον στη κάθε μια λωρίδα και τυλίγετε.Αβγό,φρυγανιά και τηγάνι.Στερεώνονται και χωρίς οδοντογλυφίδες αρκεί το άνοιγμα να τοποθετηθεί απο κάτω στο τηγάνησμα.Δεν ανοίγουν στο ψήσιμο επίσης αν τα αφήσετε λίγο με τη φρυγανιά να σταθούν πριν το τηγάνι.

Από

dimitra013
dimitra013 @st18191819
στις
,greece

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα