Σνίτσελ τύπου Χόφμαν
Νοστιμότατο και μαλακό με αρωματική σάλτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν είναι χοντρά τα σνίτσελ τα κόβουμε στα δύο και τα χτυπάμε να γίνουν λεπτά. Δεν τα χτυπάω όταν είναι χοντρά γιατί κατά το ψήσιμο μαζεύουν και δεν γίνονται τόσο αφράτα. Γι' αυτο τα κόβω στη μέση, οριζόντια. Όταν είναι λεπτά βοηθάει να ψηθούν γρήγορα και να μην γίνουν σκληρά. Εγώ τα κάνω σε πάχος χαρτιού σχεδόν.Το γάλα στη σάλτσα το βάζουμε για να μην έχει γεύση τοματίλας, αλλά σάλτσας.Μεγάλη υπόθεση στη γεύση είναι το μείγμα μπαχαρικών και το κύμινο.
Υλικά
-
4 σνίτσελ λεπτοκομμένα και χτυπημένα
-
1 αυγό
-
μείγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
-
λίγο κύμινο
-
1/2 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
-
4 φέτες ζαμπόν
-
4 φέτες τυρί για τόστ
-
για τη σάλτσα
-
1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα τομάτας (πουμαρό)
-
1/3 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ρίγανη
-
μείγμα μπαχαρικών μπάρμπεκιου
-
λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πρώτα προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών και το κύμμινο στα σνίτσελ και τα αφήνουμε στην άκρη.
-
2
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το αυγό και το γάλα και ανακατεύουμε.
-
3
Σε ένα ρηχό βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.
-
4
Έπειτα σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε τη σάλτσα τομάτας, το γάλα, το λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μείγμα μπαχαρικών και τα ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε να είναι στα γούστα μας το αλάτι.
-
5
Βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί καλά.
-
6
Αλατίζουμε τα σνίτσελ και τα περνάμε από το αυγό και μετά από τη φρυγανιά.
-
7
Τηγανίζουμε σε πολύ ζεστό λάδι.
-
8
Τα βγάζουμε σε ένα ταψί και με ένα κουτάλι ρίχνουμε σε κάθε ένα ξεχωριστά από τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει.
-
9
Στο τέλος τοποθετούμε σε κάθε σνίτσελ μια φέτα ζαμπόν και από πάνω μια φέτα τυρί ή δύο να το καλύψει όλο.
-
10
Ανάβουμε τον φούρνο μας στο γκριλ και τα βάζουμε (στη δεύτερη θέση από πάνω) για να λιώσει και να πάρει χρώμα το τυρί.
-
11
Τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.
Σχόλια (3)