Σοκόλαση 3
Με βάση την αυθεντική συνταγή για muffins σοκολάτας,το προχώρησα λίγο παραπάνω! Για τους λάτρεις της σοκολάτας!
Υλικά
-
1 δόση chocolate muffins
-
για το σιρόπι
-
1 ποτήρι νερό
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
1/2 ποτήρι μέλι
-
1 φλυτζανάκι κονιάκ ή ρούμι
-
για τη ganache
-
200 γρ. κουβερτούρα
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος
-
30 γρ. μέλι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε τη ζύμη του κέικ ακολουθώντας τη συνταγή για τα μάφινς. Αντί να τα βάλουμε σε φόρμες μάφιν όμως, βάζουμε τη ζύμη σε μια φόρμα διαμέτρου 25 εκ. που έχουμε αλείψει με βούτυρο.
-
2
Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα. Αφήνουμε να κρυώσει
-
3
Φτιάχνουμε το σιρόπιβραζουμε όλα τα υλικά μαζί, ρίχνοντας στη κατσαρόλα και τη φλούδα από το λεμόνι.
-
4
Τρυπάμε την επιφάνεια του γλυκού με ένα πηρούνι για να περάσει παντού το σιρόπι.
-
5
Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με τη το ζεματιστό σιρόπι.
-
6
Φτιάχνουμε τη γκανάς βάζουμε τα υλικά σε μπέν μαρί να λιώσει η κουβερτούρα και περιχύνουμε το γλυκό μας.
-
7
Αν θέλουμε, το διακοσμούμε με καβουρντισμένα αμύγδαλα ή ότι μας αρέσει!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)