Σοκολασμένο γλυκό ψυγείου με φυστικοβούτυρο
ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ και πανεύκολο cheesecake με φυστικοβούτυρο και σοκολατένια κρέμα! Πειρασμός!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Άν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη βάση μπισκότου και λίγο κονιάκ ή σταγόνες από βύσσινο στη σοκολατένια κρέμα!
Υλικά
-
500 γρ. μπισκότα τύπου digestive
-
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
250 γρ. τυρί κρέμα
-
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
-
1/3 φλιτζανιού φυστικοβούτυρο
-
1 μόρφατ ή ερμόλ
-
300 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής (patisserie) με γεύση σοκολάτα
-
2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
-
νιφάδες λευκής και μαύρης σοκολάτας και 8 μπισκότα για το πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέσα σε ένα πυρέξ (20Χ20 περίπου).
-
2
Τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν.
-
3
Για τη στρώση σοκολάτας Χτυπάμε τη κρέμα στιγμής με το γάλα στο μίξερ.
-
4
Για την κρέμα τυριού Χτυπάμε στο μίξερ (σε άλλο μπολ) το τυρί κρέμα με το φυστικοβούτυρο και την άχνη.
-
5
Σε τρίτο μπολ χτυπάμε το μόρφατ (αφού το έχουμε κρυώσει στο ψυγείο για 1 ώρα), μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί.
-
6
Απλώνουμε πάνω από τη βάση με τα μπισκότα τη σοκολατένια κρέμα.
-
7
Από πάνω απλώνουμε την κρέμα τυριού με το φυστικοβούτυρο.
-
8
Τελευταία απλώνουμε τη σαντιγί.
-
9
Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
-
10
Πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας και με τα θρυμματισμένα 8 μπισκότα που κρατήσαμε και σερβίρουμε!!! Κόλαση.
Σχόλια