thomaei
thomaei @cook_8463981
,belgio

Γιορτινά σοκολατάκια με μαύρη σοκολάτα υγείας σε συνδυασμό με το αμύγδαλο, καρύδι, ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο, αποξηραμένα cranberries, υγιεινά για όλη την οικογένεια, χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Λίγα μυστικά ακόμα

Προσοχή μην μας πέσει νερό στην σοκολάτα διότι θα σφίξει και θα χαλάσει.Το σχέδιο το είδα εδώ, κατάστημα σοκολάτας στις Βρυξέλλες.Η συνταγή είναι από το μπλογκ μου.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 Minutes
  1. 375 γρ.κουβερτούρα κακάο 70% κομμένη σε κυβάκια (3 σοκολάτες των 125 γρ)
  2. φιστίκια Αιγινής
  3. σπόρους κολοκύθας
  4. αποξηραμένα cranberries,
  5. σταφίδες ή ότι άλλο φρούτο θέλουμε
  6. 1 κουτάλι σούπας καλαμποκέλαιο
  7. 1 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα σε χαμηλή φωτιά προσέχοντας να μην "αρπάξουν" ή τα ψήνουμε στο φούρνο στους 130 βαθμούς για 10 λεπτά. Την ίδια στιγμή σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε τα κυβάκια της κουβερτούρας και την λιώνουμε με τη μέθοδο μπέν μαρί. Τοποθετούμε το σκεύος με τη σοκολάτα σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα με λίγο νερό, ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε χαμηλή ένταση και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου λιώσει η κουβερτούρα, προσέχοντας όμως το νερό που θα κοχλάζει να μην πέσει μέσα στην λιωμένη σοκολάτα διότι θα σφίξει και θα χαλάσει. Μόλις λιώσει εντελώς η σοκολάτα προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί και στη συνέχεια το κονιάκ (προαιρετικά) και ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει το σοκολατένιο μείγμα μας. Στη συνέχεια,απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί. Παίρνουμε 1 κουταλιά από το μείγμα και την ρίχνουμε πάνω στη λαδόκολλα, κάνοντας ένα κύκλο όπως φαίνεται στην φωτογραφία, συνέχεια ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς πάνω, και τα αφήνουμε σε κρύο μέρος να παγώσει η σοκολάτα.

  2. 2

    Αν θέλουμε να τα κάνουμε βραχάκιααπλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί.Ρίχνουμε μέσα στο μεταλλικό μπολ τα αμύγδαλα και όλους τους ξηρούς καρπούς που αναφέρω παραπάνω ανακατεύουμε έως ότου καλυφθούν πλήρως με την λιωμένη κουβερτούρα.Παίρνουμε 1 κουταλιά από το μείγμα 5-6 αμύγδαλα κάθε φορά και την ρίχνουμε, σε σχήμα ακανόνιστο-βραχάκι, πάνω στη λαδόκολλα, και τα αφήνουμε σε κρύο μέρος να παγώσει η σοκολάτα, (εγώ τα άφησα στην βεράντα μιας και έξω η θερμοκρασία ήταν κάτω από το μηδέν και με βόλεψε), τα αφήνουμε να στερεοποιηθούν τα σοκολατάκια για 2-3 ώρες περίπου. Στη συνέχεια, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα αφαιρούμε προσεκτικά από τη λαδόκολλα.

  3. 3

    Τα σοκολατάκια τα διατηρούμε με δροσερό μέρος αν προλάβουν δηλαδή να μείνουν, και καλή μας όρεξη

Αντιδράσεις

Σχόλια

aggelos30
aggelos30 @cook_8505260
Τέλεια και γρήγορα !! Καβουρδισα κάσιους αναλατα και πρόσθεσαν και σταφίδες !! Τα εκανα στιλ βραχακια !! Πολύ εξυπνη συνταγή για γρήγορο κέρασμα !!

Από

thomaei
thomaei @cook_8463981
στις
,belgio