Σοκολατάκια με φυστικοβούτυρο
Αν έχετε δοκιμάσει τα Reeces Cups θα ξέρετε την γεύση. Είναι τρουφάκια από φυστικοβούτυρο καλυμμένα με σοκολάτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Υπάρχουν διάφορες μάρκες φυστικοβούτυρου που έχουν διαφορετική λίγο γεύση και διαφορετική πυκνότητα. Προτείνω λοιπόν να δοκιμάζετε το μείγμα, ώστε να το φέρετε στην κατάλληλη υφή και γεύση για εσάς. Εάν σας φαίνεται έντονη η γεύση μπορείτε να βάλετε περισσότερο τυρί κρέμα και λιγότερο φυστικοβούτυρο (ή και λιγότερο τυρί αναλόγως).Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και crunchy φυστικοβούτυρο, απλώς δεν θα είναι λεία τα μπαλάκια σας.Όταν τα έφτιαξα έβαλα στο κέντρο δημητριακά crunch. Υπέροχα! Μπορείτε να κάνετε διάφορες δοκιμές.
Υλικά
-
2 φλ. άχνη ζάχαρη
-
200 γρ. φυστικοβούτυρο (λείο)
-
3-4 κ.σ. τυρί κρέμα
-
λίγο γάλα
-
400 γρ. κουβερτούρα
-
λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε την άχνη, το φυστικοβούτυρο και το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
-
2
Προσθέτουμε λίγες κουταλιές γάλα, τόσο ώστε να γίνει εύπλαστη η ζύμη μας (να μην κολλάει όμως στα χέρια).
-
3
Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια. Επειδή έχουν έντονη γεύση, εμένα μου αρέσει να τα φτιάχνω πολύ μικρά, στο μέγεθος που έχουν τα maltezers ας πούμε.
-
4
Τα βάζουμε για μισή ωρίτσα στο ψυγείο να σφίξουν.
-
5
Λιώνουμε την κουβερτούρα με λίγο βούτυρο σε μπεν μαρί. Βουτάμε μέσα τα μπαλάκια μας να καλυφθούν.
-
6
Τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο να σφίξει η σοκολάτα.
Σχόλια (41)