georgia1
georgia1 @cook_8482080

Πάντα ήθελα να φτιάξω σοκολατάκια με κουπ πατ, για να είναι όμορφα και με πολλά σχήματα. Τελικά, τα καταφερα κι έφτιαξα την κατάλληλη σοκο-ζύμη. Με χαρά τα μοιράζομαι μαζί σας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη σοκο-ζύμη ανάμεσα στα κουπ πατ μην την πετάξε. Ενώστε την, (αν έχει ζεσταθεί κι αρχίζει να λιώνει βάλτε την πάλι να κρυώσει) και ξανακόψτε με κουπ πατ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 κ.σ. μέλι
  2. 1 κ.γ. κανέλα
  3. 1/2 κ.γ. γαρύφαλο
  4. Για τη διακόσμησηάχνη ζάχαρη, χρωματιστή τρούφα, smarties κουφετάκια, ξηρούς καρπούς κ.α.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λυώνουμε την κουβερτούρα. (Εγώ την έβαλα στο φούρνο μικροκυμάτων, για να μην γίνει πολύ ρευστή.)

  2. 2

    Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε.

  3. 3

    Απλώνουμε σε μια λαδόκολα και σκεπάζουμε με μια άλλη λαδόκολα.

  4. 4

    Αφήνουμε να κρυώσει-σκληρύνει η ζύμη μας. (Τα έβγαλα στο μπαλκόνι... με το κρύο που κάνει!)

  5. 5

    Κόβουμε με κουπ πατ σε χριστουγεννιάτικα ή όχι σχήματα.

  6. 6

    Διακοσμούμε με φαντασία! Τα smarties κουφετάκια, τους ξηρούς καρπούς, την τρούφα κ.λ.π. πιέστε τα λίγο πάνω στο σοκολατάκι να μην προεξέχουν πολύ.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

georgia1
georgia1 @cook_8482080
στις