Σοκολατάκια με κουπ πατ
Πάντα ήθελα να φτιάξω σοκολατάκια με κουπ πατ, για να είναι όμορφα και με πολλά σχήματα. Τελικά, τα καταφερα κι έφτιαξα την κατάλληλη σοκο-ζύμη. Με χαρά τα μοιράζομαι μαζί σας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη σοκο-ζύμη ανάμεσα στα κουπ πατ μην την πετάξε. Ενώστε την, (αν έχει ζεσταθεί κι αρχίζει να λιώνει βάλτε την πάλι να κρυώσει) και ξανακόψτε με κουπ πατ.
Υλικά
-
200 γρ. κουβερτούρα
-
2 κ.σ. μέλι
-
2 κ.σ. σπορέλαιο
-
1 κ.γ. κανέλα
-
1/2 κ.γ. γαρύφαλο
-
Για τη διακόσμησηάχνη ζάχαρη, χρωματιστή τρούφα, smarties κουφετάκια, ξηρούς καρπούς κ.α.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λυώνουμε την κουβερτούρα. (Εγώ την έβαλα στο φούρνο μικροκυμάτων, για να μην γίνει πολύ ρευστή.)
-
2
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε.
-
3
Απλώνουμε σε μια λαδόκολα και σκεπάζουμε με μια άλλη λαδόκολα.
-
4
Αφήνουμε να κρυώσει-σκληρύνει η ζύμη μας. (Τα έβγαλα στο μπαλκόνι... με το κρύο που κάνει!)
-
5
Κόβουμε με κουπ πατ σε χριστουγεννιάτικα ή όχι σχήματα.
-
6
Διακοσμούμε με φαντασία! Τα smarties κουφετάκια, τους ξηρούς καρπούς, την τρούφα κ.λ.π. πιέστε τα λίγο πάνω στο σοκολατάκι να μην προεξέχουν πολύ.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)