Σοκολατάκια στο πι και φι
Τα πιο εύκολα, γρήγορα και νόστιμα σοκολατάκια που δοκιμάσατε ποτέ...
Λίγα μυστικά ακόμα
H μαρμελάδα φράουλα μπορεί να αντικατασταθεί με όποια άλλη γεύση σας αρέσει και σας ταιριάζει με τη σοκολάτα.Αν έχετε χρόνο αφήστε τα σοκολατάκια για 1 ώρα σε δροσερό μέρος πριν τα βάλετε στο ψυγείο για να στεγνώσει η σοκολάτα. Θα φαίνονται πιο γυαλιστερά εξωτερικά.Η συνταγή είναι ιδανική και για cake pops.
Υλικά
-
500 γρ κέικ σοκολάτας
-
2-2,5 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
-
250-300 γρ σοκολάτα γάλακτος
-
χρωματιστή τρούφα για το στόλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε το κέικ στο μούλτι μέχρι να γίνει σκόνη
-
2
Το βάζουμε σε ένα μπόλ, προσθέτουμε τη μαρμελάδα και ανακατέβουμε καλά μέχρι να "βραχούν" όλη η ποσότητα του κέικ και να δημιουργηθεί μια ζύμη.
-
3
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο να σφίξουν για 30' λεπτά.
-
4
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
-
5
Βουτάμε τα μπαλάκια στη σοκολάτα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού (χωρίς να τα τσιμπάμε για να μη χαλάσει το σχήμα)και τα τοποθετούμε πάνω σε πιατελίτσα με λαδόκολλα.
-
6
Πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα.
-
7
Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
Σχόλια (4)