Σοκολατένια cookies νηστίσιμα
Νηστίσιμα cookies που φτιάχνονται πολύ εύκολα, γρήγορα και με υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και το μέγεθος των μπισκότων. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν πρέπει να τα βγάλουμε, γιατί αρπάζουν γρήγορα
Υλικά
-
180 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
-
1/3 κούπας ζάχαρη
-
1 1/2 κούπα αλέυρι
-
2 κ.σ. κακάο
-
1 κούπα θρυμματισμένα κορν φλέικς
-
1/4 κούπας ινδική καρύδα
-
προαιρετικά1/2 κούπα μουλιασμένες σταφίδες σε ζεστό νερό ή σε κονιάκ, ανάλογα με τα γούστα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπωλ χτυπάμε με το χέρι (δεν θέλει καθόλου μιξερ) την μαργαρίνη με την ζάχαρη
-
2
Μετά προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύμουμε να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας
-
3
Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας απαλά
-
4
Βάζουμε την καρύδα, τα κορν φλέικς και τις σταφίδες (εάν τις χρησιμοποιήσουμε)
-
5
Σε ταψάκι με λαδόκολλα βάζουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα μας, χωρίς να το απλώσουμε
-
6
Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς
-
7
Περιμένουμε να κρυώσουν καλά για να τα βγάλουμε από το ταψί μας, γιατί αλλιώς θα τρίβονται
Σχόλια (10)