Σοκολατένια κρέμα με espresso και μπαχαρικά
Κρέμα με κουβερτούρα γάλακτος και αρώματα καφέ και μπαχαρικών. Για τη μικρή μου πίπη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από το Funky Cook.
Υλικά
-
600 ml γάλα φρέσκο
-
50 ml καφέ espresso δυνατό
-
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
-
5 κ.σ. καστανή ζάχαρη
-
5 κ.σ. κόρν φλάουρ
-
1/4 κ.γ. εσάνς βανίλιας
-
1/4 κ.γ. κανέλα
-
μοσχοκάρυδο τριμμένο και πάπρικα γλυκιά, κατά βούληση
-
Για το γαρνίρισμα
-
ξύσμα κουβερτούρας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα.
-
2
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κουβερτούρα, τη ζάχαρη, τον καφέ, τα μπαχαρικά και το κορν φλάουρ.
-
3
Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς
-
4
Μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να πήξει η κρέμα (αν δεν έχετε υπομονή - σαν και του λόγου μου - δυναμώστε τη φωτιά αλλά προσέξτε να μη σας κολλήσει η κρέμα, ανακατεύοντας γρήγορα και διαρκώς)
-
5
Μοιράζουμε το μίγμα σε μπολάκια
-
6
Και όταν κρυώσει λίγο γαρνίρουμε αν θέλουμε με ξύσμα κουβερτούρας γάλακτος. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.
Σχόλια (10)