Σοκολατένια κρεμόπιτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Ρίχνουμε από πάνω ελάχιστο νεράκι γιατί κάνει το φύλλο πιο τραγανό.
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
1 λίτρο γάλα φρέσκο
-
1 κούπα ζάχαρη
-
3 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ
-
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
-
2 βανίλιες
-
3 κουβερτούρες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη.
-
2
Από το γάλα κρατάμε ένα ποτήρι σε ένα μπολ και μέσα εκεί ρίχνουμε το κορν φλαουρ, το αλεύρι, τους κρόκους και τις βανίλιες. Τα ανακατεύουμε.
-
3
Ρίχνουμε μέσα στο καυτό γάλα το μείγμα των αυγών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να δέσει η κρέμα.
-
4
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κρέμα τις κουβερτούρες σπασμένες σε κομματάκια ανακατεύοντας.
-
5
Βουτυρώνουμε το ταψί, στρώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα - ένα.
-
6
Ρίχνουμε την κρέμα και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω βουτυρώνοντας τα ένα - ένα. Ψήνουμε στους 180 για 50 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια