Σοκολατένια μηλόπιττα
Μια ιδιαίτερη Μηλόπιττα, πολύ νόστιμη και εύκολη
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή την έμαθα από την μανούλα μου, αλλά σήμερα την είδα στόν Σ. Παρλιάρο και σας την δίνω. Εμένα μου αρέσει πολύ και για συναισθηματικούς λόγους ...!!!!
Υλικά
-
200 γρ Βούτυρο
-
200 γρ Αμυγδαλόσκονη
-
200 γρ Ζάχαρη Άχνη
-
2 Αυγά
-
100 γρ Αλεύρι Φαρινάπ
-
200 γρ Μερέντα
-
2 κσ Κονιάκ ή Χυμό Πορτοκάλι
-
5 Μήλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάς πολύ καλά το βούτυρα, την αμυγδαλόσκονη και την άχνη.
-
2
Προσθέτεις τ΄αυγά, τό αλεύρι, την μερέντα και το κονιάκ.
-
3
Στρώνεις τη ζυμή σέ ταψάκι 26 εκ., στρώνεις από πάνω τα μήλα σέ φετάκια πασπαλίζεις τα μήλα με ζάχαρι κρυσταλική και κανέλα.
-
4
Ψήνεις στους 180 C για 45 - 50 λεπτά
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια