Σοκολατένια μους αβοκάντο
Εύκολη και γρήγορη σοκολατένια μους με αβοκάντο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι απο τις πιο νόστιμες μους με αβοκάντο που έχω δοκιμάσει (και έχω φτιάξει αρκετές τα τελευταία χρόνια). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο γάλα θέλετε για τη συνταγή. Η ποσότητα είναι σχετικά μικρή αλλά χορταστική.
Υλικά
-
60 γρ. μαύρη σοκολάτα ή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
-
2 ώριμα αβοκάντο
-
1/4 φλ. σκόνη κακάο (άγλυκο)
-
4 κ.σ. μέλι
-
1 κ.σ. λικέρ Kahlúa ή όποιο άλλο λικέρ προτιμάτε
-
1/4 κ.γ. ροζ αλάτι ιμαλαϊων
-
2 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
-
προαιρετικά για το γαρνίρισμαφύλλα μέντας, ψιλοκομμένα φουντούκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε σε μπεν μαρί σε χαμηλή θερμοκρασία, τη σοκολάτα, ανακατεύοντας με το σύρμα καλά.
-
2
Αλέθουμε στο μπλέντερ τη σάρκα απο τα αβοκάντο, το κακάο, το μέλι, το λικέρ, το αλάτι και το γάλα,
-
3
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και αλέθουμε ξανά να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο και λείο (αν σας φαίνεται το μίγμα πολύ σφιχτό προσθέστε 1-2 κ.σ. γάλα επιπλέον).
-
4
Αδειάζουμε τη μους σε 2 μεγάλα ή 4 μικρά μπολάκια
-
5
Και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
-
6
Γαρνίρουμε αν θέλουμε με φυλλαράκια φρέσκιας μέντας και φουντούκια και σερβίρουμε.
Σχόλια (10)