Σοκολατένια μους αβοκάντο

Μαγειρεύτηκε 4 φορές
amande
amande @cook_8495536

Εύκολη και γρήγορη σοκολατένια μους με αβοκάντο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι απο τις πιο νόστιμες μους με αβοκάντο που έχω δοκιμάσει (και έχω φτιάξει αρκετές τα τελευταία χρόνια). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο άλλο γάλα θέλετε για τη συνταγή. Η ποσότητα είναι σχετικά μικρή αλλά χορταστική.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 Minutes
2-4 άτομα
  1. 60 γρ. μαύρη σοκολάτα ή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  2. 2 ώριμα αβοκάντο
  3. 1/4 φλ. σκόνη κακάο (άγλυκο)
  4. 4 κ.σ. μέλι
  5. 1 κ.σ. λικέρ Kahlúa ή όποιο άλλο λικέρ προτιμάτε
  6. 1/4 κ.γ. ροζ αλάτι ιμαλαϊων
  7. προαιρετικά για το γαρνίρισμαφύλλα μέντας, ψιλοκομμένα φουντούκια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε σε μπεν μαρί σε χαμηλή θερμοκρασία, τη σοκολάτα, ανακατεύοντας με το σύρμα καλά.

  2. 2

    Αλέθουμε στο μπλέντερ τη σάρκα απο τα αβοκάντο, το κακάο, το μέλι, το λικέρ, το αλάτι και το γάλα,

  3. 3

    Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και αλέθουμε ξανά να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο και λείο (αν σας φαίνεται το μίγμα πολύ σφιχτό προσθέστε 1-2 κ.σ. γάλα επιπλέον).

  4. 4

    Αδειάζουμε τη μους σε 2 μεγάλα ή 4 μικρά μπολάκια

  5. 5

    Και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

  6. 6

    Γαρνίρουμε αν θέλουμε με φυλλαράκια φρέσκιας μέντας και φουντούκια και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

Sitronella
Sitronella @Sitronella
Έβαλα κακάο αντι για κουβερτούρα και χρειάστηκα τη διπλή ποσοτητα μελιού (βλέπεις το παράκανα με το κακάο, βάζοντας 6 κουταλιές σούπας...). Πρόσθεσα και λιγη κανελιτσα που μου αρεσει! Εγινε παρα πολύ γρηγορα και ευκολα και για να πω την αληθεια δεν πρόλαβε να μπει στο ψυγείο... Τη φαγαμε ετσι, μόλις εγινε!

Από

amande
amande @cook_8495536
στις