κύρια φωτογραφία συνταγής Σοκολατένια muffins με λίγα υλικά!
Gingerbread cookie
Gingerbread cookie @cook_8497768
Θεσσαλονίκη,

Πανεύκολα μάφινς με υλικά που πάντα υπάρχουν στο σπίτι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ πάντα κοσκινίζω το αλεύρι, θεωρώ ότι δίνει πιο αφράτο αποτέλεσμα. Επίσης, θα μπορούσατε να παραλείψετε το κακάο και να προσθέσετε σταγόνες μαύρης σοκολάτα αντί για λευκή στο στερεό μείγμα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12-15 μάφινς
  1. 260 γρ. φαρινάπ (ή 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
  2. 1 κ.γ. μπέικιν (ή 3 κ.γ μπέικιν)
  3. 50 γρ. κακάο
  4. 150 γρ. ζάχαρη
  5. 1/2 κ.γ. αλάτι
  6. 240 ml γάλα
  7. 90 ml σπορέλαιο (ή 85 γρ. λιωμένο βούτυρο)
  8. 1 βανίλια (προαιρετικά)
  9. 100 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας (προαιρετικά)
  10. ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνουμε τη φόρμα για τα muffins ή βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια.

  2. 2

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά (εκτός απ' τη βανίλια, αν χρησιμοποιείτε).

  3. 3

    Με πιρούνι χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το αυγό και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, λάδι (ή βούτυρο) και τη βανίλια.

  4. 4

    Χτυπάμε με το μίξερ το υγρό μείγμα και προσθέτουμε τα στερεά υλικά.

  5. 5

    Χτυπήστε τα λίγο (30 δευτερόλεπτα) το μείγμα πρέπει να είναι λασπώδες, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχωρίζει το αλεύρι.

  6. 6

    Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τα 3/4 του ύψους τους και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

  7. 7

    Όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.