Σοκολατένια muffins με λίγα υλικά!
Πανεύκολα μάφινς με υλικά που πάντα υπάρχουν στο σπίτι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ πάντα κοσκινίζω το αλεύρι, θεωρώ ότι δίνει πιο αφράτο αποτέλεσμα. Επίσης, θα μπορούσατε να παραλείψετε το κακάο και να προσθέσετε σταγόνες μαύρης σοκολάτα αντί για λευκή στο στερεό μείγμα!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνουμε τη φόρμα για τα muffins ή βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια.
-
2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά (εκτός απ' τη βανίλια, αν χρησιμοποιείτε).
-
3
Με πιρούνι χτυπάμε στο μπολ του μίξερ το αυγό και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, λάδι (ή βούτυρο) και τη βανίλια.
-
4
Χτυπάμε με το μίξερ το υγρό μείγμα και προσθέτουμε τα στερεά υλικά.
-
5
Χτυπήστε τα λίγο (30 δευτερόλεπτα) το μείγμα πρέπει να είναι λασπώδες, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχωρίζει το αλεύρι.
-
6
Γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τα 3/4 του ύψους τους και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
-
7
Όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
Σχόλια (2)