Σοκολατένια πουτίγκα με σάλτσα σοκολάτας

Bαθμολογία: 4.6667
       
 
3 ψήφοι
,

Περιγραφή

Η γεύση της πουτίγκας θυμίζει πάστα ζαχαροπλαστείου και θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας!!!

Σοκολατένια πουτίγκα με σάλτσα σοκολάτας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 125 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • 125 γρ. βούτυρο μαλακό
  • βανίλια
  • ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας golden syrup
  • 2-3 κουτ. σούπας κρασί ή λικέρ

Σάλτσα σοκολάτας:

  • 100 ml γάλα
  • 150 γρ. κουβερτούρα
Στα γρήγορα
Σερβίρει: 10 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το κακάο.
  3. Προσθέτετε έπειτα τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο, τη βανίλια, το σιρόπι, το ξύσμα και το αλκοόλ που επιθυμείτε και χτυπάτε με μίξερ για 2-3 λεπτά.
  4. Βουτυρώνετε μια αντικολλητική φόρμα, αδειάζετε μέσα το μίγμα, ισιώνετε την επιφάνεια με τη ράχη του κουταλιού και σκεπάζετε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο.
  5. Τοποθετείτε τη φόρμα σε ένα μεγαλύτερο ταψί και ρίχνετε νερό μέχρι να φτάσει 2 εκατοστά.
  6. Βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Θα καταλάβετε ότι είναι ψημένη όταν βυθίσετε στο κέντρο της πουτίγκας μια οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή. Βγάζετε και ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα.
  7. Ετοιμάζετε την σάλτσα σοκολάτας: ζεσταίνετε σε κατσαρόλα και σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα, ώσπου να κάψει χωρίς να βράσει. Κατεβάζετε από την φωτιά, προσθέτετε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα. Περιχύνετε την πουτίγκα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η πουτίγκα μπορεί κάλλιστα να σερβιριστεί με σαντιγύ ή κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Σχετικές συνταγές

    13 Όλα

    #
    Σχόλιο από ele23, 6-11-10  
    Δεν το δοκιμασα ακομα αλλα πρεπει να ειναι πολυ ωραιο!Θα ηθελα να σε ρωτησω ομως τι ειναι το golden syrup και που θα το βρω;
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 6-11-10  
    Καλησπέρα.Προτού κάνω την συνταγή,Θα ήθελα και εγώ να ρωτήσο τι είναι το golden syrup και το Αλέυρι που φουσκώνη μόνο του,βάζεις μόνο 50 γραμμάρια?? Μήπως είναι λάθος??? Η σάλτσα Σοκολάτας, παγώνη ή μένει υγρή?Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 6-11-10  
    το golden syrup ειναι επεξεργασμένο υποπροϊον της ζαχαρης απο την Βρετανια κ μοιαζει με την μελασα (εχει καραμελε χρωμα) και μπορειτε να το βρειτε στα σουπερ μαρκετ! εγω εβαλα σιροπι καραμελας παντως, μπορειτε ομως να το αντικαταστησετε με καθε ειδους σιροπι ή ακομα κ μελι! θελει τοσο αλευρι πραγματικα! εγω αντι για φαρινα εβαλα αλευρι για ολες τις χρησεις, μπεικιν κ λιγο αλατι. η σαλτσα σοκολατας δε μενει ιδιαιτερα υγρη, μπορεις ομως να τη μεταβαλεις! εγω αυξησα την κουβερτουρα για να την κανω ακομα πιο σφιχτη! ελπιζω να βοηθησα!
    #
    Σχόλιο από Magica, 7-11-10  
    Καστανή ζάχαρη εννοείς αυτή που κολλάει ή αυτή που είναι σαν την κανονική απλά είναι μπεζ-καστανή?
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 7-11-10  
    ειναι η γνωστη σε ολους καστανη ζαχαρη που βρισκουμε στα σουπερ μαρκετ σε συσκευασιες των 500 γραμμαριων συνηθως. δινει πιο ωραια γευση στο γλυκο! μπορεις να χρησιμιοποιησεις λευκη αν θες, αλλα να θυμασαι οτι δεν ειναι ιδια η αναλογια λευκης κ καστανης ζαχαρης.
    #
    Σχόλιο από eleni_21, 19-11-10  
    πολυ ωραια σημερα την εφτιαξα αλλα δεν μου φουσκωσε πολυ ελαχιστα.εσενα σου φουσκωνει? και η δοση μου βγηκε πολυ λιγη.
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 21-11-10  
    η συνταγη αυτη φτιαχνει μια μονο φορμα κ πραγματικα δεν φουσκωνει ιδιαιτερα, εχει ομως εξαιρετικη γευση! συγγνωμη που αργησα να απαντησω!
    #
    Σχόλιο από eleni_21, 14-3-11  
    ξαναδοκιμαστηκε!!!!
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 14-3-11  
    eleni_21, χαιρομαι! να σου πω ενα μυστικο;;; δοκιμασα να την ψησω σε μπεν μαρι, στον ατμο δηλ! την σερβιρεις με το κουταλι βεβαια, ειναι θεϊκη κ παλι!
    #
    Σχόλιο από eleni_21, 16-3-11  
    καλη η ιδεα σου και σε ποση ωρα ηταν ετοιμη?
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 16-3-11  
    eleni_21, 1 με 1 1/2 ωρα χρειαστηκε, αναλογα το σκευος της πουτιγκας! κουραστικο μεν, γτ χρειαζεται προσοχη, ομως ειναι κτ διαφορετικο κ ιδιαιτερα νοστιμο!
    #
    Σχόλιο από Rmegane, 19-9-11  
    την εκανα για την γιορτη μου και εκανε θραυση!!!!! πολυ καλη πραγματικα!! εκανα 1,5 δοση και παλι μου φανηκε λιγη....δεν φουσκωσε σχεδον καθολου αλλα απο γευση ηταν φανταστικη!! εκανα και καραμελα και την εβαλα στο γλασο σοκολατας και ηταν φανταστικο!!!!
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 20-9-11  
    Rmegane, χαιρομαι που σου αρεσε! πραγματικα δεν πολυφουσκωνει ... αλλα εχει υπεροχη γευση οπως οι παστες του εμποριου!

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 6-11-10  
    το golden syrup ειναι επεξεργασμένο υποπροϊον της ζαχαρης απο την Βρετανια κ μοιαζει με την μελασα (εχει καραμελε χρωμα) και μπορειτε να το βρειτε στα σουπερ μαρκετ! εγω εβαλα σιροπι καραμελας παντως, μπορειτε ομως να το αντικαταστησετε με καθε ειδους σιροπι ή ακομα κ μελι! θελει τοσο αλευρι πραγματικα! εγω αντι για φαρινα εβαλα αλευρι για ολες τις χρησεις, μπεικιν κ λιγο αλατι. η σαλτσα σοκολατας δε μενει ιδιαιτερα υγρη, μπορεις ομως να τη μεταβαλεις! εγω αυξησα την κουβερτουρα για να την κανω ακομα πιο σφιχτη! ελπιζω να βοηθησα!
    #
    Σχόλιο από Magica, 7-11-10  
    Καστανή ζάχαρη εννοείς αυτή που κολλάει ή αυτή που είναι σαν την κανονική απλά είναι μπεζ-καστανή?
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 21-11-10  
    η συνταγη αυτη φτιαχνει μια μονο φορμα κ πραγματικα δεν φουσκωνει ιδιαιτερα, εχει ομως εξαιρετικη γευση! συγγνωμη που αργησα να απαντησω!
    #
    Σχόλιο από eleni_21, 14-3-11  
    ξαναδοκιμαστηκε!!!!
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 14-3-11  
    eleni_21, χαιρομαι! να σου πω ενα μυστικο;;; δοκιμασα να την ψησω σε μπεν μαρι, στον ατμο δηλ! την σερβιρεις με το κουταλι βεβαια, ειναι θεϊκη κ παλι!
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 16-3-11  
    eleni_21, 1 με 1 1/2 ωρα χρειαστηκε, αναλογα το σκευος της πουτιγκας! κουραστικο μεν, γτ χρειαζεται προσοχη, ομως ειναι κτ διαφορετικο κ ιδιαιτερα νοστιμο!
    #
    Σχόλιο από Rmegane, 19-9-11  
    την εκανα για την γιορτη μου και εκανε θραυση!!!!! πολυ καλη πραγματικα!! εκανα 1,5 δοση και παλι μου φανηκε λιγη....δεν φουσκωσε σχεδον καθολου αλλα απο γευση ηταν φανταστικη!! εκανα και καραμελα και την εβαλα στο γλασο σοκολατας και ηταν φανταστικο!!!!
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 20-9-11  
    Rmegane, χαιρομαι που σου αρεσε! πραγματικα δεν πολυφουσκωνει ... αλλα εχει υπεροχη γευση οπως οι παστες του εμποριου!

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ele23, 6-11-10  
    Δεν το δοκιμασα ακομα αλλα πρεπει να ειναι πολυ ωραιο!Θα ηθελα να σε ρωτησω ομως τι ειναι το golden syrup και που θα το βρω;
    #
    Σχόλιο από TSOFAGR, 6-11-10  
    Καλησπέρα.Προτού κάνω την συνταγή,Θα ήθελα και εγώ να ρωτήσο τι είναι το golden syrup και το Αλέυρι που φουσκώνη μόνο του,βάζεις μόνο 50 γραμμάρια?? Μήπως είναι λάθος??? Η σάλτσα Σοκολάτας, παγώνη ή μένει υγρή?Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από eleni_21, 19-11-10  
    πολυ ωραια σημερα την εφτιαξα αλλα δεν μου φουσκωσε πολυ ελαχιστα.εσενα σου φουσκωνει? και η δοση μου βγηκε πολυ λιγη.
    #
    Σχόλιο από eleni_21, 16-3-11  
    καλη η ιδεα σου και σε ποση ωρα ηταν ετοιμη?

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 7-11-10  
    ειναι η γνωστη σε ολους καστανη ζαχαρη που βρισκουμε στα σουπερ μαρκετ σε συσκευασιες των 500 γραμμαριων συνηθως. δινει πιο ωραια γευση στο γλυκο! μπορεις να χρησιμιοποιησεις λευκη αν θες, αλλα να θυμασαι οτι δεν ειναι ιδια η αναλογια λευκης κ καστανης ζαχαρης.

    Σχετικά άρθρα

    Τα πάντα για την σοκολάτα
    Η σοκολάτα είναι σίγουρα από τους μεγαλύτερους ...
    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σοκοκατένια Γλυκά
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της FotiniDan
    γλυκακια
    Ένα βιβλίο 172 αγαπημένων συνταγών, του/της gogona
    ΕΦΗ ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
    Ένα βιβλίο 348 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    Γλυκιες αμαρτιες
    Ένα βιβλίο 161 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelikikom
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της coookie