Σοκολατένια ρολάκια
Ψωμάκια γλυκά για τον καφέ μας!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν γίνονται πολύ γλυκά τα ψωμάκια-ρολάκια μας,όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει 1/2 φλ. ζάχαρη ακόμη! Επίσης η σκούρα ζάχαρη τους δίνει πολύ ωραία γεύση, εγώ την προτιμώ από τη κρυσταλλική!
Υλικά
-
4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ
-
1 φακελάκι μαγιά
-
1 φλ. ζάχαρη καστανή ή λευκή,εγώ έβαλα την σκούρα-μαλακή ζάχαρη
-
2 κ.σ. κακάο
-
1 φλ. χλιαρό νερό
-
άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίζουμε το αλεύρι σε δύο μπολ, στο ένα ρίχνουμε το κακάο,το μισό φακελάκι μαγιάς,(δλδ.1/2 κ.σ.) και την μισή ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
-
2
Στο δεύτερο μπολ ρίχνουμε στο αλεύρι την υπόλοιπη ζάχαρη και την υπόλοιπη μαγιά.
-
3
Ξεκινάμε να ζυμώνουμε ζυμώνοντας καλά για 10 λεπτά ρίχνοντας λίγο-λίγο το νερό. Φτιάχνουμε μια άσπρη και μια καφέ αφράτη ζύμη. Σκεπάζουμε τα μπολ και τα αφήνουμε 45'- 1 ώρα να φουσκώσουν.
-
4
Ανοίγουμε πρώτα την άσπρη ζύμη σε φύλλο σε αλευρωμένο πάγκο. Το ίδιο κάνουμε και με την καφέ ζύμη.
-
5
Επίσης μπορούμε να βάλουμε στο άσπρη ζύμη μας μερέντα για έξτρα γεύση.
-
6
Βάζουμε την καφέ ζύμη πάνω στην άσπρη
-
7
Και τυλίγουμε σε ρολό.
-
8
Με μαχαιράκι κόβουμε μικρά ρολάκια, τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά, προσέχοντας μην μας καούν. Αν θέλουμε τα σερβίρουμε πασπαλίζοντάς τα με άχνη!!
Σχόλια (24)