κύρια φωτογραφία συνταγής Σοκολατένια σφουγγαράκια
Athanasia
Athanasia @cook_8449452

Κέρασμα στα γρήγορα από περισσεύματα κέικ!

Λίγα μυστικά ακόμα

ΔΕΝ είναι τρουφάκια. Είναι κάτι που σκέφτηκα και εκτέλεσα όταν περίμενα στα ξαφνικά φίλους για καφέ και είχα μόνο λίγο μπαγιάτικο κέικ που ντρεπόμουν να κεράσω.Η μεταμόρφωση ήταν πολύ καλή και επιπλέον πρόκειται για χαμηλοθερμιδικό γλυκό που μπορεί να είναι και νηστίσιμο αν το κέικ μας είναι νηστίσιμο (τέλειο για τα "σφουγγαράκια" είναι ένα κέικ μήλου ή κέικ με καρύδια). Ευχαριστούμε την kamelia8 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

16 Minutes
~20 κομμάτια
  1. 4-5 φέτες κέικ (που μας περίσσεψε)
  2. ξύσμα μισού πορτοκαλιού
  3. 2 κ.σ. ουίσκι
  4. 1 κ.σ. μέλι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε σε ψιχουλάκια το κέικ και το βάζουμε σε γαβάθα.

  2. 2

    Το βρέχουμε με ουίσκι και ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.

  3. 3

    Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και όταν την κατεβάσουμε από τη φωτιά ανακατεύουμε μέσα το μέλι και προσθέτουμε το μείγμα στο ψιχουλιαστό μας κέικ. 

  4. 4

    Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά και αφήνουμε 30' στο ψυγείο.

  5. 5

    Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα οποία είναι πολύ μαλακά, αλλά όταν μείνουν στο ψυγείο σφίγγουν κάπως, χωρίς όμως να χάσουν τη σπογγώδη υφή τους.

Αντιδράσεις

Από

Athanasia
Athanasia @cook_8449452
στις