Σοκολατένια τούρτα για "γεματούλες" και μη
Μια εκδοχή της τούρτας σοκολάτας που θα λατρέψετε, καθώς όχι μόνο απαιτεί μόλις 5 υλικά για να φτιαχτεί, όχι μόνο είναι light και υγιεινή, αλλά και η γεύση της θα σας ξετρελάνει. Αλλά το κυριότερο... ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΥΨΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΤΡΩΤΕ!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή αυτή την βρήκα στο site www.queen.gr και πραγματικά την λάτρεψα. Σηκώνει πολλές παραλλαγές όπως π.χ. να προσθέσετε στην κρέμα ξύσμα ή άρωμα πορτοκαλιού, κονιάκ, ρούμι ή λικέρ με οποιοδήποτε άρωμα σας ταιριάζει με την σοκολάτα ή ακόμα και αμύγδαλο ψιλοκομμένο και καβουρντισμένο. Επίσης τα μπισκότα μπορείτε να τα τρίψετε και να τα κάνετε σαν τη βάση του cheesecake με βούτυρο αλλά βέβαια όλα αυτά επιβαρύνουν την τουρτίτσα μας με θερμιδούλες!!!
Υλικά
-
400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
-
150 γρ. γάλα 1,5% λιπαρά
-
200 γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
-
μπισκότα digestive
-
1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβετε τη κουβερτούρα σε κομμάτια και τα βάζετε σε ένα μπολ.
-
2
Βράζετε το γάλα και το ρίχνετε στο μπολ με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
-
3
Προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά.
-
4
Στρώνετε τα μπισκότα σε ένα ταψί, γεμίζοντας τα κενά που δημιουργούνται με σπασμένα μπισκότα και περιχύνετε από πάνω τη κρέμα σοκολάτας.
-
5
Πασπαλίζετε από πάνω με τη σκόνη του κακάο και βάζετε τη τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες πριν τη σερβίρετε.
Σχόλια (14)