Σοκολατένια ζαχαρωτά ποπ κορν
Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, ιδανική για παιδικά πάρτι.
Υλικά
-
80 γρ. Καλαμπόκι για ποπ-κορν
-
300 γρ. Λευκή σοκολάτα λιωμένη
-
500 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
-
Σταγόνες από 2 διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψήνουμε τα πόπ κόρν σε λίγο βούτυρο ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Όταν τα ποπ-κορν είναι έτοιμα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
2
Τα βάζουμε σε ένα μπολ το οποίο τοποθετούμε πάνω σε παγάκια με λίγο νερό. Για να αποφύγουμε να πέσει το νερό μέσα στα ποπ-κορν, σκεπάζουμε τα παγάκια με μία μεμβράνη.
-
3
Ρίχνουμε το 1/3 της λιωμένης κουβερτούρας και ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα έως ότου η κουβερτούρα να αρχίσει να παγώνει στα τοιχώματα και στα ποπ-κορν. Συνεχίζουμε με τη μισή από την υπόλοιπη κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς έτσι ώστε η κουβερτούρα να παγώνει αλλά να μην δημιουργείται μία μάζα και τα ποπ-κορν να ξεχωρίζουν. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Βουτάμε τα σοκολατένια ποπ-κορν στις χρωματιστές ζάχαρες.
-
4
Για το ζαχαρένιο τελείωμαΧωρίζουμε τη ζάχαρη σε δύο ίσα μέρη, ρίχνουμε στο κάθε ένα σταγόνες από το κάθε χρώμα και την τρίβουμε με τις παλάμες μας μέχρι να χρωματιστεί όλη η ποσότητα της ζάχαρης.
Σχόλια (2)