Σοκολατένιο cheesecake φούρνου

piperitsa kafteri
piperitsa kafteri @cook_8470702
,

΄Ενα διαφορετικό cheesecake που αντί για βάση μπισκότου, έχει βάση σοκολατένιου κέικ.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή αυτή την είδα από μία εκπομπή της τηλεόρασης και όσοι δοκίμασαν ξετρελάθηκαν !!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

14-16 κομάτια
  1. Για την βάση
  2. 185 γρ. λιωμένο βούτυρο
  3. 1/4 κούπας σκόνη κακάο
  4. 1 κούπα ζάχαρη
  5. 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. Για το cheesecake
  7. 4 1/2 κ.σ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνετε τον φούρνο σας, στον αέρα, στους 160 βαθμούς.

  2. 2

    Σε ένα μπολ, τοποθετείτε το λιωμένο βούτυρο, την σκόνη κακάο, την μια κούπα ζάχαρη, τα δύο αυγά και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύετε πολύ καλά με ένα μίξερ, μέχρι το μείγμα να γίνει μαλακό και λείο.

  3. 3

    Για το πάνω μέρος, δηλαδή το cheesecake, ανακατεύετε πολύ καλά σε ένα μίξερ το Philadelphia, τις 4 ½ κουταλιές ζάχαρη και τα 2 αυγά, μέχρι να γίνει και αυτό το μείγμα μαλακό και λείο.

  4. 4

    Σε ένα αντικολλητικό ταψί (εάν θέλετε στρώνετε και ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος) χύνετε το μείγμα για την βάση και από πάνω περιχύνετε το μείγμα για το cheesecake.

  5. 5

    Τοποθετείτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 45-50 λεπτά.

  6. 6

    Αφήνετε το σοκολατένιο cheesecake να κρυώσει, μέσα στο ταψί και στην συνέχεια, κόβετε σε μικρά, τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Georgia Petrou
Georgia Petrou @cook_22450784
Καλησπέρα!! Στο μιγμα με το κακάο μπεικιν παουντερ δεν βάζετε;

Από

piperitsa kafteri
piperitsa kafteri @cook_8470702
στις
,