Σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο
Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλύκισμα με ινδοκάρυδο σε ζαχαρούχο γάλα.
Υλικά
-
Για τη βάση
-
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
-
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
-
80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ψιλοκομμένο
-
70 γρ. ζάχαρη άχνη
-
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
-
150 γρ. αλεύρι
-
2 κουταλιές της σούπας κακάο
-
Για τη γέμιση ινδικής καρύδας
-
225 γρ. ινδοκάρυδο
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
-
Για τη σοκολατένια επικάλυψη
-
100 γρ. βούτυρο ψιλοκομμένο
-
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροκομμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180βαθμούς και αλείφετε με τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ένα ταψί διαμέτρου βάσης 16x26εκ. Καλύψτε το με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
-
2
Για τη βάση, λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
-
3
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
-
4
Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
-
5
Κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο πάνω από το σοκολατένιο μείγμα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-
6
Ρίχνετε το μείγμα στη βάση του ταψιού, το πιέζετε ομοιόμορφα σε όλη τη βάση και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15λεπτά.
-
7
Για τη γέμιση καρύδας, σε ένα μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, το ινδοκάρυδο, τα αυγά και τα χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν.
-
8
Το απλώνετε πάνω από την ήδη ψημένη βάση και ψήνετε για 25 λεπτά.
-
9
Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
-
10
Για τη σοκολατένια επικάλυψη, λιώνετε το βούτυρο,σε μια κατσαρολίτσα, σε χαμηλή θερμοκρασία.
-
11
Προσθέτετε τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Έτσι έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
-
12
Στρώνετε την κρέμα επικάλυψης πάνω από την κρύα ήδη γέμιση καρύδας και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 20λεπτά.
-
13
Κόβετε σε 12 κομμάτια και σερβίρετε.
Σχόλια