Σοκολατένιο κέικ κάστανου
Γευστικό κέικ με κρέμα ή μαρμελάδα κάστανου που με ένα γλάσο γίνεται πολύ ωραία τούρτα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το γλάσο καλό είναι να το ετοιμάσουμε όσο θα ψήνεται το κέικ και να μείνει στο ψυγείο 1 ώρα να παγώσει.Το κέικ αν το φάμε ζεστό θυμίζει πολύ σοκολατόπιτα!Δεν βρήκα στο σούπερ κρέμα κάστανου και έβαλα μαρμελάδα.
Υλικά
-
Για το κέικ
-
200 γρ. φαρίνα
-
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-
200 γρ. ζάχαρη άχνη
-
60 γρ. κακάο
-
2 βανίλιες
-
160 γρ. μαργαρίνη
-
3 αυγά
-
100-150 γρ. μαρμελάδα ή κρέμα κάστανου
-
Επικάλυψη γλάσο
-
150 γρ. τυρί κρέμα
-
50 γρ. άχνη
-
1 γεμάτη κουταλιά κακάο
-
1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπολ ενώνουμε φαρίνα, κακάο και μπέικιν.
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την άχνη να ασπρίσει το μείγμα, προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά και τις βανίλιες.
-
3
Ρίχνουμε την μαρμελάδα κάστανου και χτυπάμε για 3-4 λεπτά να ενωθούν τα υλικά.
-
4
Τέλος προσθέτουμε στο μίξερ το μείγμα φαρίνα-κακάο συνεχίζοντας το χτύπημα.
-
5
Λαδώνουμε μια 24άρα φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30-40 λεπτά.
-
6
Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε.
-
7
Φτιάχνουμε το γλάσο χτυπώντας το τυρί με το βιτάμ πολύ καλά, προσθέτουμε την άχνη, κακάο και βανίλια.
-
8
Ρίχνουμε το γλάσο στην επιφάνεια του κέικ και διακοσμούμε με κάστανα ή όπως μας αρέσει.
Σχόλια (4)