vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Γευστικό κέικ με κρέμα ή μαρμελάδα κάστανου που με ένα γλάσο γίνεται πολύ ωραία τούρτα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλάσο καλό είναι να το ετοιμάσουμε όσο θα ψήνεται το κέικ και να μείνει στο ψυγείο 1 ώρα να παγώσει.Το κέικ αν το φάμε ζεστό θυμίζει πολύ σοκολατόπιτα!Δεν βρήκα στο σούπερ κρέμα κάστανου και έβαλα μαρμελάδα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
8-10 άτομα
  1. Για το κέικ
  2. 200 γρ. φαρίνα
  3. 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  4. 60 γρ. κακάο
  5. 2 βανίλιες
  6. 160 γρ. μαργαρίνη
  7. Επικάλυψη γλάσο
  8. 50 γρ. άχνη
  9. 1 γεμάτη κουταλιά κακάο
  10. 1 βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μπολ ενώνουμε φαρίνα, κακάο και μπέικιν.

  2. 2

    Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με την άχνη να ασπρίσει το μείγμα, προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά και τις βανίλιες.

  3. 3

    Ρίχνουμε την μαρμελάδα κάστανου και χτυπάμε για 3-4 λεπτά να ενωθούν τα υλικά.

  4. 4

    Τέλος προσθέτουμε στο μίξερ το μείγμα φαρίνα-κακάο συνεχίζοντας το χτύπημα.

  5. 5

    Λαδώνουμε μια 24άρα φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30-40 λεπτά.

  6. 6

    Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε.

  7. 7

    Φτιάχνουμε το γλάσο χτυπώντας το τυρί με το βιτάμ πολύ καλά, προσθέτουμε την άχνη, κακάο και βανίλια.

  8. 8

    Ρίχνουμε το γλάσο στην επιφάνεια του κέικ και διακοσμούμε με κάστανα ή όπως μας αρέσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

tahitian
tahitian @artist_ea
Ενα-ενα βασιλικη.Δε σε προλαβαινουμε.Φαινεται πεντανοστιμο και θελω να το δοκιμασω αμεσα

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε