κύρια φωτογραφία συνταγής Σοκολατένιο Κέϊκ με γλάσσο Σοκολάτας
papajim_gr
papajim_gr @cook_8452133

Κέικ σοκολάτας γεμάτο σοκαλατένια γεύση

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν σε κάποια σημεία "ραγίσει" το κέικ κατά το ξεφορμάρισμα, μην ανησυχήσετε, το γλάσσο θα μπει στα ραγίσματα και θα κάνει το κέικ πιο γευστικο. Το γλυκό είναι καλύτερο κρύο από το ψυγείο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για το Κέϊκ
  2. 200 γρ. Βιτάμ
  3. 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  4. 1 και μισό φλυτζάνια νερό
  5. 2 φλυτζάνια φαρίνα
  6. 3/4 φλυτζανιού κακάο
  7. Για το Γλάσσο Σοκολάτας
  8. 50 γρ. Βιτάμ
  9. 4 φουσκωτές κουτ. σούπας κακάο
  10. 8 φουσκωτές κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  11. 1 βανίλια
  12. 1/3 φλυτζανιού γάλα νουνού (όχι αραιωμένο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ψήνουμε σε ταψί νο. 28 για μια ώρα στους 180 βαθμούς.

  2. 2

    Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε σε αυτό και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνέχεια. Αν δούμε το μίγμα σφιχτό βάζουμε λίγο γάλα παραπάνω έτσι ώστε να πετύχουμε ένα ρευστό γλάσσο.

  3. 3

    Όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Με ήρεμες κινήσεις απλώνουμε το γλάσσο να πάει παντού (και στο πλάι).

  4. 4

    Μπορούμε να γαρνίρουμε με σαντυγί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

vassiliki2
vassiliki2 @cook_8450765
Μόλις πριν λίγο έβαλα το cake στην πιατέλα και έριξα απο πάνω το γλάσο. Πολύ πολύ ωραίο. Πρόσθεσα μέσα και λίγο φουντούκι και του πάει πάρα πολύ. Το μόνο που δεν μου φούσκωσε πολύ. Ίσως το έβαλα σε μεγάλη φόρμα και απλώθηκε. Αυτό με τα νούμερα στα ταψιά και στις φόρμες πάντα με μπερδεύει και δεν ξέρω ποια ειναι τι.

Από

papajim_gr
papajim_gr @cook_8452133
στις