Σοκολατένιο Κέϊκ με γλάσσο Σοκολάτας
Κέικ σοκολάτας γεμάτο σοκαλατένια γεύση
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σε κάποια σημεία "ραγίσει" το κέικ κατά το ξεφορμάρισμα, μην ανησυχήσετε, το γλάσσο θα μπει στα ραγίσματα και θα κάνει το κέικ πιο γευστικο. Το γλυκό είναι καλύτερο κρύο από το ψυγείο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ψήνουμε σε ταψί νο. 28 για μια ώρα στους 180 βαθμούς.
-
2
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε σε αυτό και τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνέχεια. Αν δούμε το μίγμα σφιχτό βάζουμε λίγο γάλα παραπάνω έτσι ώστε να πετύχουμε ένα ρευστό γλάσσο.
-
3
Όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Με ήρεμες κινήσεις απλώνουμε το γλάσσο να πάει παντού (και στο πλάι).
-
4
Μπορούμε να γαρνίρουμε με σαντυγί.
Σχόλια (5)