Σοκολατένιο κέικ με παντζάρια
Πεντανόστιμο σοκολατένιο κέικ με ωμό τριμμένο παντζάρι. Αξίζει να το δοκιμάσετε,ειδικά για τα παιδάκια (μικρά και μεγάλα) που δεν τρώνε τα παντζάρια!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από την κα Θέμις Καρδιόλακα που την έδειξε σε ένα πρωινό. Φάτε το κέικ όταν έχει κρυώσει καλά!!!
Υλικά
-
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
330 γρ. καστανή ζάχαρη
-
4 αυγά
-
250 γρ. αλεύρι
-
2 κουτ.γλυκού μπέικiν
-
3 κουτ.σούπας κακάο
-
1 βανίλια
-
150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
-
400 γρ. ωμά παντζάρια τριμμενα στον τρίφτη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη τρία με τέσσερα λεπτά (προσοχή η ζάχαρη δεν λιώνει όπως η κρυσταλλική).
-
2
Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικεν, το κακάο και την βανίλια.Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
-
3
Τέλος βάζουμε την τριμμένη κουβερτούρα και τα ωμά τριμμένα παντζάρια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
-
4
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις για 60 περίπου λεπτά αναλόγως τον φούρνο.
Σχόλια (3)