zdravikli eleni
zdravikli eleni @cook_8462629
,

Πεντανόστιμο σοκολατένιο κέικ με ωμό τριμμένο παντζάρι. Αξίζει να το δοκιμάσετε,ειδικά για τα παιδάκια (μικρά και μεγάλα) που δεν τρώνε τα παντζάρια!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από την κα Θέμις Καρδιόλακα που την έδειξε σε ένα πρωινό. Φάτε το κέικ όταν έχει κρυώσει καλά!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 250 γρ. αλεύρι
  3. 2 κουτ.γλυκού μπέικiν
  4. 3 κουτ.σούπας κακάο
  5. 1 βανίλια
  6. 150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
  7. 400 γρ. ωμά παντζάρια τριμμενα στον τρίφτη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη τρία με τέσσερα λεπτά (προσοχή η ζάχαρη δεν λιώνει όπως η κρυσταλλική).

  2. 2

    Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικεν, το κακάο και την βανίλια.Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

  3. 3

    Τέλος βάζουμε την τριμμένη κουβερτούρα και τα ωμά τριμμένα παντζάρια και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

  4. 4

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις για 60 περίπου λεπτά αναλόγως τον φούρνο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

ms_dragonforce
ms_dragonforce @cook_8473421
πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! το κέικ φουσκώνει όμως κανονικά όπως στις κλασσικές συνταγές; ευχαριστώ!

Από

zdravikli eleni
zdravikli eleni @cook_8462629
στις
,