Σοκολατένιο ρυζόγαλο
Μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
-
1 ποτήρι ρύζι γλασέ
-
4 ποτήρια γάλα
-
4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
1 κουταλιά κορν φλάουρ
-
1/2 φλιτζάνι κομματάκια κουβερτούρας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα και μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τη βανίλια.
-
2
Τα αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το γάλα, ανακατεύοντας που και που.
-
3
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομμάτια κουβερτούρας ανακατεύοντας ελαφρά.
-
4
Αδειάζουμε σε μπολάκια και το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.
Σχόλια (4)