Σοκολατένιος κορμός με πουράκια

ergenis30
ergenis30 @cook_8463443
neapoli,Hellas

Πεντανόστιμος σοκολατένιος κορμός γεμισμένος αλλά και επικαλυμμένος με πουράκια. Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το σάιτ του MEGA.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 γενναίες μερίδες
  1. 1-2 μεγάλα πακέτα πουράκια
  2. 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
  3. άχνη για πασπάλισμα
  4. Για την κρέμα
  5. 300 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  6. 300 γρ. κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 225ml κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά.

  2. 2

    Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.

  3. 3

    Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και όταν η θερμοκρασία πέσει στους 30-35°C, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.

  4. 4

    Με ένα πινέλο αλείφουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα τα μισά μπισκότα έτσι ώστε να τα μονώσουμε από την υγρασία της κρέμας.

  5. 5

    Σε μία μακρόστενη φόρμα κορμού βάζουμε μία δόση κρέμας, μία στρώση από μονωμένα μπισκότα, συνεχίζουμε με κρέμα και τελειώνουμε με άλλη μία στρώση από μονωμένα μπισκότα.

  6. 6

    Τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για αρκετές ώρες, ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια ζεστού νερού και γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με τα υπόλοιπα μπισκότα τοποθετώντας τα έτσι ώστε να σχηματίζουν ρίγες.

  7. 7

    Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

karavour
karavour @Irini311979
να ρωτήσω κάτι. Τα πουράκια όταν ανοιχτούν και μείνουν κάποιες ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πανιάζουν και δεν τρώγονται (το έχω δοκιμάσει σε τούρτα μιας μέρας αυτό). Δε θα συμβαίνει κιεδώ το ίδιο με τα εξωτερικά πουράκια?

Από

ergenis30
ergenis30 @cook_8463443
στις
neapoli,Hellas