Σοκολατένιος κορμός με πουράκια
Πεντανόστιμος σοκολατένιος κορμός γεμισμένος αλλά και επικαλυμμένος με πουράκια. Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το σάιτ του MEGA.
Υλικά
-
1-2 μεγάλα πακέτα πουράκια
-
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
-
άχνη για πασπάλισμα
-
Για την κρέμα
-
300 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
-
225 γρ. κρέμα γάλακτος
-
300 γρ. κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 225ml κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά.
-
2
Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
-
3
Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και όταν η θερμοκρασία πέσει στους 30-35°C, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.
-
4
Με ένα πινέλο αλείφουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα τα μισά μπισκότα έτσι ώστε να τα μονώσουμε από την υγρασία της κρέμας.
-
5
Σε μία μακρόστενη φόρμα κορμού βάζουμε μία δόση κρέμας, μία στρώση από μονωμένα μπισκότα, συνεχίζουμε με κρέμα και τελειώνουμε με άλλη μία στρώση από μονωμένα μπισκότα.
-
6
Τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για αρκετές ώρες, ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια ζεστού νερού και γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με τα υπόλοιπα μπισκότα τοποθετώντας τα έτσι ώστε να σχηματίζουν ρίγες.
-
7
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια (14)