Σοκολατένιος κορμός

Bαθμολογία: 4
       
 
1 ψήφοι
,

Περιγραφή

Σοκολατένιος κορμός.
Σοκολατένιος κορμός
photo: litsa d

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 450 γραμ. μπισκότα digestive
  • 3/4 κακάο
  • 1 καπάκι κονιάκ
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μωσαϊκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Σοκολάτα
Σερβίρει: 8-9 άτομα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά,ίσα ίσα να ρευστοποιηθεί. Το ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπόλ. Ρίχνουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  2. Προσθέτουμε το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να γίνει το μείγμα ενιαίο. Ρίχνουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε λίγο.
  3. Θρυματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια κατευθείαν μέσα στο μπολ, αφού τα θρυματίσουμε ανακατεύουμε πάλι καλά να πάει το μείγμα σοκολάτας σε όλα τα μπισκοτάκια. Το μείγμα είναι έτοιμο!
  4. Στο τραπέζι πάνω έχουμε ανοίξει ένα κομμάτι ζελατίνας 40 εκ. για τρόφιμα εκεί αρχίζουμε με ένα κουτάλι να βάζουμε το μίγμα συγκεντρώνοντάς το στο μέσο της ζελατίνας και απλωμένο κατα το μήκος της, στη συνέχεια τυλίγουμε από δεξιά και αριστερά, σμιλεύοντάς το σχήμα του κάνοντάς το να μιάζει με κορμό δέντρου.
  5. Το βάζουμε στη κατάψυξη για περίπου 5 ώρες. Είναι έτοιμο όταν πια το μίγμα δεν θα είναι μαλακό. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε στο μίγμα να προσθέσετε αμύγδαλα ή φυστίκια ανάλατα και αποφλοιωμένα μαζί με δαμάσκηνα ψιλοκομμένα στο μπλέντερ.
Εγώ χρησιμοποιώ βούτυρο Becel.

Σχετικές συνταγές

    3 Όλα

    #
    Σχόλιο από charala23, 3-8-09  
    θα ήθελα να σημειώσω ότι ειδικά το βούτυρο becel απαγορεύεται να μαγειρευτεί ή έστω να ζεσταθεί!! υπάρχει άλλο βούτυρο της ιδίας κατηγορίας (για την χοληστρίνη δλδ) που δεν έχει πρόβλημα για το μαγείρεμα...το becel το γράφει επάνω κιόλας
    #
    Σχόλιο από gina77, 3-8-09  
    ναι οντως. Και επιπλέον, αν δεν έχεις πρόβλημα με τη χοληστερίνη δεν πρέπει να το τρως. Το γράφει κι αυτό πάνω
    #
    Σχόλιο από litsa d, 12-6-11  
    Λογω λιπιδαιμιας σε καλεσμενο μου εφτιαξα αυτη τη συνταγη,χτυπησα καλα το becel κρυο με τη ζαχαρη βεβαια.

    3 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από charala23, 3-8-09  
    θα ήθελα να σημειώσω ότι ειδικά το βούτυρο becel απαγορεύεται να μαγειρευτεί ή έστω να ζεσταθεί!! υπάρχει άλλο βούτυρο της ιδίας κατηγορίας (για την χοληστρίνη δλδ) που δεν έχει πρόβλημα για το μαγείρεμα...το becel το γράφει επάνω κιόλας
    #
    Σχόλιο από gina77, 3-8-09  
    ναι οντως. Και επιπλέον, αν δεν έχεις πρόβλημα με τη χοληστερίνη δεν πρέπει να το τρως. Το γράφει κι αυτό πάνω
    #
    Σχόλιο από litsa d, 12-6-11  
    Λογω λιπιδαιμιας σε καλεσμενο μου εφτιαξα αυτη τη συνταγη,χτυπησα καλα το becel κρυο με τη ζαχαρη βεβαια.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Νερό στη σοκολάτα: τι κάνουμε;
    Το “σοκολατένιο ατύχημα” και η λύση του Σαν...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Κακάο, το αγαπημένο μας ρόφημα
    Όλοι αγαπάμε το κακάο, τι ξέρουμε  όμως για α...
    Τα πάντα για την σοκολάτα
    Η σοκολάτα είναι σίγουρα από τους μεγαλύτερους ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της mmariam