Σοκολατένιος κορμός
Σοκολατένιος κορμός.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε στο μίγμα να προσθέσετε αμύγδαλα ή φυστίκια ανάλατα και αποφλοιωμένα μαζί με δαμάσκηνα ψιλοκομμένα στο μπλέντερ.Εγώ χρησιμοποιώ βούτυρο Becel.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά,ίσα ίσα να ρευστοποιηθεί. Το ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπόλ. Ρίχνουμε σιγά σιγά την ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα.
-
2
Προσθέτουμε το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να γίνει το μείγμα ενιαίο. Ρίχνουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε λίγο.
-
3
Θρυματίζουμε τα μπισκότα με τα χέρια κατευθείαν μέσα στο μπολ, αφού τα θρυματίσουμε ανακατεύουμε πάλι καλά να πάει το μείγμα σοκολάτας σε όλα τα μπισκοτάκια. Το μείγμα είναι έτοιμο!
-
4
Στο τραπέζι πάνω έχουμε ανοίξει ένα κομμάτι ζελατίνας 40 εκ. για τρόφιμα εκεί αρχίζουμε με ένα κουτάλι να βάζουμε το μίγμα συγκεντρώνοντάς το στο μέσο της ζελατίνας και απλωμένο κατα το μήκος της, στη συνέχεια τυλίγουμε από δεξιά και αριστερά, σμιλεύοντάς το σχήμα του κάνοντάς το να μιάζει με κορμό δέντρου.
-
5
Το βάζουμε στη κατάψυξη για περίπου 5 ώρες. Είναι έτοιμο όταν πια το μίγμα δεν θα είναι μαλακό. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Σχόλια (3)