κύρια φωτογραφία συνταγής Σοκολατένιος Πειρασμός 3
Κώστας Κουμάντος
Κώστας Κουμάντος @kostas1955
,Ελλάδα

Σοκολατόπιτα-Πειρασμός με σοκολάτα στο maximum. Η σοκολάτα, μετά από πρόσφατες έρευνες, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, άρα μας χαρίζει μακροζωϊα και...λίγα περιττά κιλάκια. Χαλάλι όμως. Τώρα το καλοκαίρι με παγωτάκι καϊμάκι είναι...κόλαση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τρώγεται ζεστή ή κρύα, είναι το ίδιο νόστιμη. Αρκεί να προλάβετε αν δεν είστε μόνοι στο σπίτι.Το εσωτερικό της παραμένει υγρό. Μην σας φοβίσει και νομίσετε ότι είναι άψητη η σοκολατόπιτα.Αν αντί για φόρμα έχετε τσέρκι ζαχαροπλαστικής χρησημοποιήστε το. Το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα στο σερβίρισμα θα σας δικαιώσει.Δοκιμάστε το σκέτο ή με παγωτό καϊμάκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 200 γρ. βούτυρο (τύπου Βιτάμ)
  2. 1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  3. 1 φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (τύπου φαρινάπ)
  4. 2 βανίλιες
  5. 1/2 κουταλάκι κανέλα
  6. 1 κουταλάκι μέλι ή δύο κουταλιές της σούπας κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μιξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (ΟΧΙ λιωμένο σε φωτιά) μέχρι να φουσκώσουν.

  2. 2

    Λιώνουμε σε μπεν μαρί (ή σε κατσαρολάκι σε πολύ χαμήλη φωτιά) την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μίγμα συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα του mixer.

  3. 3

    Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τις βανίλιες στο μίγμα ανακατεύοντας με προσοχή (στη χαμηλή ταχύτητα) για δύο με τρία λεπτά.

  4. 4

    Στο τέλος προσθέτουμε την κανέλα και το μέλι.

  5. 5

    Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου (αερόθερμο) για 30-40 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Κώστας Κουμάντος
στις
,Ελλάδα