Σοκολατένιος Πειρασμός 3
Σοκολατόπιτα-Πειρασμός με σοκολάτα στο maximum. Η σοκολάτα, μετά από πρόσφατες έρευνες, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, άρα μας χαρίζει μακροζωϊα και...λίγα περιττά κιλάκια. Χαλάλι όμως. Τώρα το καλοκαίρι με παγωτάκι καϊμάκι είναι...κόλαση.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τρώγεται ζεστή ή κρύα, είναι το ίδιο νόστιμη. Αρκεί να προλάβετε αν δεν είστε μόνοι στο σπίτι.Το εσωτερικό της παραμένει υγρό. Μην σας φοβίσει και νομίσετε ότι είναι άψητη η σοκολατόπιτα.Αν αντί για φόρμα έχετε τσέρκι ζαχαροπλαστικής χρησημοποιήστε το. Το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα στο σερβίρισμα θα σας δικαιώσει.Δοκιμάστε το σκέτο ή με παγωτό καϊμάκι.
Υλικά
-
400 γρ. κουβερτούρα
-
200 γρ. βούτυρο (τύπου Βιτάμ)
-
5 αυγά
-
1 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
-
1 φλυτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (τύπου φαρινάπ)
-
2 βανίλιες
-
1/2 κουταλάκι κανέλα
-
1 κουταλάκι μέλι ή δύο κουταλιές της σούπας κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μιξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (ΟΧΙ λιωμένο σε φωτιά) μέχρι να φουσκώσουν.
-
2
Λιώνουμε σε μπεν μαρί (ή σε κατσαρολάκι σε πολύ χαμήλη φωτιά) την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μίγμα συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα του mixer.
-
3
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τις βανίλιες στο μίγμα ανακατεύοντας με προσοχή (στη χαμηλή ταχύτητα) για δύο με τρία λεπτά.
-
4
Στο τέλος προσθέτουμε την κανέλα και το μέλι.
-
5
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου (αερόθερμο) για 30-40 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)