aipag49
aipag49 @cook_8474468
,Κύπρος

Σοκολατένιος ΠειρασμόςΜια λάβα για τους λάτρεις της σοκολάτας

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ προτιμώ να απλώσω αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και όταν το βγάλουμε από τον φούρνο και χλιάνει, το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και το διακοσμούμε με άχνη ζάχαρη, γλάσο, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα, φέτες πορτοκαλιού ή φράουλας ή... ότι άλλο επιθυμούμε, ανάλογα με την διάθεση και την περίσταση! Καλή Επιτυχία!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10-15 άτομα
  1. 500 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
  2. 350 γρ βούτυρο
  3. 130 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  4. 75 γρ αμυγδαλόψιχα τριμμένη στο multi
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού Nescafe σε πολύ λίγο νερό
  6. 1/2 ποτηράκι cogniac και ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την ζάχαρη και προσθέτουμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, την αμυγδαλόψιχα και τέλος το αλεύρι (κοσκινισμένο) λίγο-λίγο.

  2. 2

    Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε Μπαιν Μαρί να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.

  3. 3

    Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα στο πρώτο μίγμα, τον καφέ, το coniac και το ξύσμα του πορτοκαλιού.

  4. 4

    Ανακατεύουμε το σύνολο για μερικά λεπτά.

  5. 5

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ταψί Νο28 και προθερμαίνουμε τον φούρνο (αέρα) στους 200°

  6. 6

    Ψήνουμε για 15 λεπτά μόνο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

devilangel
devilangel @cook_8467817
Ακούγεται μμμμμμμιαμ για μας τους αμετανόητους σοκολατολάτρεις! Αν δεν έχουμε λειτουργία αέρα πιστεύεις ότι με μια μικρή προσαρμογή στη θερμοκρασία και στο χρόνο ψησίματος μας δίνει ίδιο αποτέλεσμα και στις αντιστάσεις? Μπράβο σου πάντως, η προσθήκη Νες πρέπει να του δίνει μια γεύση πιο... μόκα!

Από

aipag49
aipag49 @cook_8474468
στις
,Κύπρος