Σοκολατένιος Πειρασμός
Σοκολατένιος πειρασμός για τους λάτρεις της σοκολάτας... Εύκολη, αφράτη και με όσο το δυνατόν λιγότερα λιπαρα σοκολατόπιτα !
Λίγα μυστικά ακόμα
Μεγάλη προσοχήΘα πρέπει να έχει κρυώσει πολύ καλά για να ξεφορμάρουμε . Είναι ωραία συνοδευμένη με παγωτό για το καλοκαίρι και σαντιγύ για το χειμώνα .
Υλικά
-
300 γρ. σοκολάτα υγείας ή κουβερτούρα
-
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
-
1 φλυτζάνι ζάχαρη
-
200 γρ. βούτυρο soft
-
5 αυγά
-
1/3 του φλυτζανιού αλεύρι ( κοσκινισμένο )
-
4 βανίλιες
-
λίγο γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε 200 γρ. σοκολάτα υγείας και 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος με τη ζάχαρη και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και γίνει μια παχύρευστη σάλτσα. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
-
2
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
-
3
Αφού έχει κρυώσει κάπως η σάλτσα μας, προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και τις βανίλιες.
-
4
Με τα ασπράδια φτιάχνουμε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε λίγη-λίγη στο μείγμα μας ανακατεύοντας ελαφρά.
-
5
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
-
6
Ετοιμάζουμε το γλάσο λιώνοντας 100 γρ. σοκολάτα υγείας και 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει τελείως προσθέτουμε σιγά-σιγά ζεσταμένο φρέσκο γάλα μέχρι να αραιώσει λίγο και ανακατεύουμε.
-
7
Μόλις κρυώσει η σοκολατόπιτά μας, περιχύνουμε με το γλάσο,το οποίο θα πρέπει να στέκεται πάνω στην πίτα μας.
Σχόλια (3)