Ζουζουνελ
Ζουζουνελ @cook_8455179

Eίναι σοκολάτες με γέμιση φράουλα, που μπορούν να φαγωθούν και σαν παγωτάκια!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι λίγο δύσκολο να τυλιχτούν σαν μπάρες στην σοκολάτα,ίσως θα ήταν καλύτερα κομμένα σε κύβους θα ήταν πιο διαχειρίσιμα.Επίσης έλιωνα την σοκολάτα λίγη-λίγη γιατί επειδή είναι παγωμένες οι μπάρες παγώνει εύκολα η σοκολάτα.Την συνταγή την βρήκα εδώ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 400 γρμ τυρί κρέμα
  2. 200 γρμ πουρέ φράουλας
  3. 150 γρμ ζάχαρη
  4. 100 γρμ σοκολάτα λευκή
  5. 50 γρ βούτυρο αγελαδινό
  6. 3 φύλλα ζελατίνης (15 γρμ)
  7. 375 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη για επικάλυψη
  8. λίγο ηλιέλαιο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης να μουλιάσουν σε κρύο νερό.

  2. 2

    Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και την ζάχαρη να βράσουν.

  3. 3

    Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα ψιλοκομμένη ανακατεύουμε καλά να λιώσει.

  4. 4

    Βάζουμε μέσα την ζελατίνη πολύ καλά στραγγισμένη και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  5. 5

    Στο τέλος ρίχνουμε τον πούρε φράουλας και το τυρί κρέμα ανακατεύουμε πολύ καλά.

  6. 6

    Σε ταψί παραλληλόγραμμο 14*18 στρώνουμε διάφανη μεμβράνη.

  7. 7

    Αδειάζουμε το μείγμα μέσα και το βαζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

  8. 8

    Ξεφορμάρουμε το παγωμένο μείγμα μας πάνω στον πάγκο και κόβουμε σε μπάρες (ή μικρά τετραγωνάκια αν τα θέλουμε για σοκολατακια). Τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα και τα βαζουμε πάνω σε λαδόχαρτο να παγώσει η σοκολάτα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Αντιδράσεις

Σχόλια (12)

cuoco
cuoco @cook_8483650
εχω τη γνωμη πως για να αποδοθει ακομη καλυτερα η γευση της γνωστης σοκολατιτσας, θα μπορουσαμε να βαλουμε μεσα και νιφαδες ρυζιου! παντως κι ετσι θα γινονται τελεια!

Από

Ζουζουνελ
Ζουζουνελ @cook_8455179
στις
[url=http://www.xarakas.gr][img]http://www.xarakas.gr/other/line_line_typeh2_beg_girl12_time_1233550800_text_c5e9ece1e920f3f4ef20f3e1e9f42e2e2e2e2e2e.gif[/img][/url]
Δες περισσότερα