Σοκολατίνα πειρασμός της μαμάς
Σοκολατίνα με πλούσια κρέμα σοκολάτας και γλάσο από μαύρη σοκολάτα! Συνταγή της μαμάς! Όταν την φτιάχνει εξαφανίζεται αμέσως!! Μια πεντανόστιμη σοκολατίνα κατάλληλη για γορτές και πάρτυ γεννεθλίων!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι σημαντικό να στραγγίξετε καλά τα σαβουαγιάρ για να μην μας γίνουν λάσπη και καθίσει η σοκολατίνα μας!!!
Υλικά
-
Για το σιρόπι θα χρειαστούμε
-
4 κούπες νερό
-
4 κ. σ. κακάο
-
2 κ. σ. νες-καφέ
-
2 κ. σ. ζάχαρη
-
Για την βάση της τούρτας
-
1 πακέτο σαβουαγιάρ (τα βρισκεται στα ζαχαροπλαστεία,θα χρειαστούμε 30-40 κομμάτια)
-
Για την κρέμα σοκολάτας θα χρειαστούμε
-
2 ζαχαρούχα γάλατα
-
2 κουτιά μόρφατ
-
3 κουβερτούρες
-
2 βανίλιες
-
1 κρέμα γάλακτος μικρή
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού μαζί να πάρουν μία βράση.
-
2
Στη συνέχεια χτυπάμε τα μόρφατ και ρίχνουμε το γάλα και τις βανίλιες.
-
3
Λιώνουμε τις 2 κουβερτούρες σε μπεν-μαρί και τις ρίχνουμε στην χτυπημένη κρέμα και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα.
-
4
Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στο σιρόπι και τα στραγγίζουμε καλά.
-
5
Στρώνουμε μια στρώση στο ταψί και καλύπτουμε τα κενά όπου χρειαστεί.
-
6
Βάζουμε την μισή κρέμα, στρώνουμε με σαβουαγιάρ και από πάνω βάζουμε ξανά κρέμα.
-
7
Λιώνουμε την τρίτη κουβερτούρα και ρίχνουμε λίγο-λίγο την κρέμα γάλακτος. Αυτό το στρώνουμε πάνω από την κρέμα.
-
8
Βάζουμε στο ψυγείο το γλυκό μας και δεν το σκεπάζουμε!!!!!
-
9
Το αφήνουμε για 10 ώρες και είναι έτοιμο!!!
Σχόλια (17)