κύρια φωτογραφία συνταγής Σοκολατίνα της Βασούλας
xeniamanos
xeniamanos @cook_8452726
facebook xenia oikonomoy,ΕΛΛΑΔΑ

Η πιο γευστικη τουρτα σοκολατινα που εχουμε φαει ποτε

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγη ειναι παρα πολυ παλια και μου τη θυμησε η φιλη μου Βασω Ζαμανη. Πρεπει τα αυγα να ειναι πολυ φρεσκα γιατι οπως διαβασατε μενουν σχεδον ωμα στη τουρτα αυτη. Εαν ξεπερασετε αυτη τη μικρη δυσκολια θα γευτειτε ενα ονειρο

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

38 Minutes
  1. 6 μεγαλα αυγα ή 8 μικρα
  2. 12 κουταλιες σουπας νερο ή 6 γαλα και 6 νερο
  3. 10 κουταλιες κακαο
  4. 2 βανιλιες
  5. 250 γρ μαργαρίνη
  6. 1 φακελακι μπεικιν παουντερ
  7. 1 1/2 ποτηρι ζαχαρη
  8. 2 ποτηρια αλευρι μαλακο ή 1 αλευρι και 1 σιμιγδάλι χονδρό
  9. σιροπι το οποιο κανουμε με 3 φλυτζανια ζαχαρη και 3 νερο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βαζουμε στη φωτια το νερό, τη μαργαρίνη, το κακάο και τη ζάχαρη να λιώσουν

  2. 2

    Κατεβάζουμε απ τη φωτιά και αφού κρυώσει λιγο ριχνουμε τους κρόκους μονο απο τ' αυγα ανακατευοντας για να μη βράσουν

  3. 3

    Παιρνουμε ενα μεγαλο φλυτζανι απο αυτο και το κραταμε στο ψυγειο

  4. 4

    Στο υπολοιπο ριχνουμε το αλευρι στο οποιο εχουμε ριξει το μπεικιν παουντερ εναλλαξ με τα ασπραδια τα οποια εχουμε ηδη χτυπησει μαρεγκα

  5. 5

    Ψηνουμε σε 180 βαθμους για σαραντα λεπτα περιπου

  6. 6

    Σιροπιαζουμε με το σιροπι. Το γλυκο κρυο και το σιροπι ζεστο

  7. 7

    Τελος απο πανω ριχνουμε σε ολη την επιφανεια το μιγμα που εχουμε κρατησει στο ψυγειο

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

Maria Karadimou
Maria Karadimou @cook_8453121
Η συνταγή σου μοιάζει με το βραστό κέικ με τη διαφορά πως εσύ έχεις και σιρόπι. Φαίνεται πολύ ωραία!!! Θα τη φτιάξω σίγουρα και θα σου πω εντυπώσεις.

Από

xeniamanos
xeniamanos @cook_8452726
στις
facebook xenia oikonomoy,ΕΛΛΑΔΑ