Σοκολατίνια ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
Νοστιμα σοκολατίνια ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε, πασπαλίστε τις μπάλες με ψιλοκομμένο φιστίκια.,
Υλικά
-
2 φλιτζάνια ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
-
1 / 4 φλιτζάνι (60 γραμμάρια) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
-
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικό)
-
1 / 2 κουταλάκι καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
-
1 – 1 1 / 2 φλιτζανιών (230 - 300 γραμμάρια) άχνη ζάχαρη
-
1 φλιτζάνι κόρν φλάουρ
-
Επικάλυψη σοκολάτας
-
260 γραμμάρια σοκολάτα, κουβερτούρα
-
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (15 γραμμάρια)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετήστε το ταχίνι, το ανάλατο βούτυρο και το αλάτι σε ένα μπολ φούρνο μικροκυμάτων, για ένα λεπτό περίπου (ελέγξτε και ανακατεύετε τα υλικά κάθε 20-30 δευτερόλεπτα).
-
2
Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, το κόρν φλάουρ και τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια δύσκαμπτη ζύμη (προσθέστε περισσότερη ζάχαρη εάν είναι απαραίτητο).
-
3
Πλάθετε τη ζύμη σε μπάλες. Τοποθετήστε στο ψυγείο (μερικές ώρες ή ακόμα και μια μέρα).
-
4
Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τις μπάλες στην κατάψυξη (Θεωρώ ότι αυτό είναι πιο εύκολο για να τους βουτήξετε στη λιωμένη σοκολάτα).
-
5
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ σε Μπεν Μαρί.
-
6
Βουτήξτε τις μπάλες, στη λιωμένη σοκολάτα και βεβαιωθείτε ότι ολόκληρη η μπάλα είναι επικαλυμμένη με σοκολάτα.
-
7
Στη συνέχεια, με δύο κουτάλια, αφαιρέστε την μπάλα από τη λιωμένη σοκολάτα. Τοποθετήστε τις μπάλες σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.
-
8
Τοποθετήστε στο ψυγείο. σε ένα αεροστεγές δοχείο για έως και δύο εβδομάδες. Μπορούν επίσης να καταψυχθούν
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)