κύρια φωτογραφία συνταγής Σοκολατόπιτα η τέλεια
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 ταψάκι 40χ20 εκ
  1. 1 και 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  2. 1 ποτήρι γάλα
  3. 1/2 ποτήρι κακάο
  4. 1 μπέικιν πάουντερ
  5. 1 βανίλια
  6. 250 γρ μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  7. Για το σιρόπι
  8. 2 ποτήρια νερό
  9. 2 ποτήρια ζάχαρη
  10. Για το γλασο
  11. 1 φλιτζανάκι γάλα
  12. 1 κουτάλια σούπας μαργαρίνη
  13. 400 γρ μερεντα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε για 5 λεπτά.

  2. 2

    Βουτυρώνουμε ένα ταψί με διαστάσεις περίπου 40x20 εκατοστά, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά με 1 ώρα περίπου.

  3. 3

    Το σιρόπι το βράζουμε 5 λεπτά.

  4. 4

    Κάνουμε τρυπούλες σε πολλά σημεία στο κέικ και το σιροπιάζουμε έχοντας ζεστό το κέικ και κρύο το σιρόπι.

  5. 5

    Όταν κρυώσουν και τα δυο, τότε ρίχνουμε σιγά-σιγά το γλασο, το οποίο φτιάχνουμε ως εξήςΖεσταίνουμε λίγο σε χαμηλή φωτιά το γάλα, ρίχνουμε τη μερέντα και τέλος το βούτυρο. Ανακατεύουμε ώσπου να γυαλίσει το μείγμα.

  6. 6

    Αν μας φανεί σφιχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γάλα ακόμα!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

murto
murto @murto
στις