Σοκολατόπιτα η τέλεια
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε για 5 λεπτά.
-
2
Βουτυρώνουμε ένα ταψί με διαστάσεις περίπου 40x20 εκατοστά, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά με 1 ώρα περίπου.
-
3
Το σιρόπι το βράζουμε 5 λεπτά.
-
4
Κάνουμε τρυπούλες σε πολλά σημεία στο κέικ και το σιροπιάζουμε έχοντας ζεστό το κέικ και κρύο το σιρόπι.
-
5
Όταν κρυώσουν και τα δυο, τότε ρίχνουμε σιγά-σιγά το γλασο, το οποίο φτιάχνουμε ως εξήςΖεσταίνουμε λίγο σε χαμηλή φωτιά το γάλα, ρίχνουμε τη μερέντα και τέλος το βούτυρο. Ανακατεύουμε ώσπου να γυαλίσει το μείγμα.
-
6
Αν μας φανεί σφιχτό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο γάλα ακόμα!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια