Σοκολατόπιτα 5
Ένα γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να χωρίσετε το μείγμα σε δύο στρογγυλά ταψάκια και να το χρησιμοποιήσετε ως παντεσπάνι για τούρτα.
Υλικά
-
250 γρ φυτικό βούτυρο
-
100 γρ κακάο
-
10 κ. σούπας νερό
-
1 ποτήρι άχνη ζάχαρη
-
7 αυγά
-
1 ποτήρι αλέυρι
-
2 ποτήρια ζάχαρη
-
1 φακελάκι μπέϊκεν πάουντερ
-
Για το σιρόπι
-
1 ποτήρι νερό
-
1 ποτήρι ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλη φωτιά ή κατα προτίμηση σε μπεν μαρί, βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, το νερό, την άχνη και το κακάο, αφού το κοσκινίσουμε.
-
2
Ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη σπάτουλα για να μην κόψει το μέιγμα. Όταν λιώσουν όλα τα υλικά μας και αποκτήσει ομοιόμορφη υφή, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε κα κρυώσει ελαφρώς.
-
3
Χωρίζουμε τους κρόκους απά τα ασπράδια. Τα ασπράδια τα κτυπάμε να γίνουν μια σχετικά σφικτή μαρέγκα.
-
4
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
5
Ρίχνουμε τους κρόκους στο μείγμα με το κακάο, ανακατεύουμε και χωρίζουμε ένα μέρος του σε ένα ποτήρι, περίπου τα 3/4 του ποτηριού για να το χρησιμοποιήσουμε στο τέλος ως γλάσο.
-
6
Στο υπόλοιπο μείγμα βάζουμε τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε αργά.
-
7
Έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε προσεκτικά να μη πέσει η μαρέγκα.
-
8
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, Ν. 32 και βάζουμε το μείγμα.
-
9
Ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά περίπου.
-
10
Αφού κρυώσει το γλυκό φτίαχνουμε το σιρόπι. Το βράζουμε για 5 λεπτα και το περιχύνουμε στο γλυκό.
-
11
Αφου κρυώσει πάλι το γλυκό μας, ζεσταινουμε το γλάσο και το απλώνουμε απο πάνω.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια