Σοκολατόπιτα κόλαση
Μια απλουστευμένη συνταγή σοκολατόπιτας για τις γιορτές και όχι μόνο. Όλοι θα νομίζουν ότι παιδευτήκατε πολύ για να τη φτιάξετε…
Λίγα μυστικά ακόμα
Επείδη η σοκολατόπιτα για να ψηθεί θέλει υγρασία τοποθετούμε το ταψί στην λαμαρίνα του φούρνου και γεμίζουμε το 1/4 της λαμαρίνας με νερό!! Σερβίρεται καλύτερα ζεστή με παγωτό βανίλιας! Άλλα και κρύα είναι φανταστική!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε την κουβερτούρα μας και το βούτυρο σε μπεν μαριν (ή σε φούρνο μικροκυμάτων).
-
2
Ρίχνουμε στο μίγμα κουβερτούρας και βουτύρου την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
-
3
Χτυπάμε χωριστά τα αυγά με το αλεύρι.
-
4
Ρίχνουμε το μίγμα κουβερτούρας βουτύρου και ζάχαρης στο μίγμα με τα αυγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
-
5
Βουτηρώνουμε το ταψάκι μας (στρογγυλό κατά προτίμηση) καλά ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λαδόκολα.
-
6
Αδειάζουμε το μίγμα μας στο ταψί και ψήνουμε στους 180C για 20 λεπτάκια σε αέρα.
-
7
Αφού την βγάλουμε από το φούρνο την αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
Σχόλια (11)