Σοκολατόπιτα -λίγο- light
Σοκολατόπιτα, χωρίς βούτυρο και ζάχαρη..
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να ρίξουμε και κονιάκ σαν σιρόπι (σε ένα κατσαρολάκι λίγο νερό, λίγο κονιάκ και λίγο μέλι μέχρι να πάρει μία βράση). Συνοδεύεται καλύτερα με παγωτό΄. ... προσωπικά, την προτιμώ κρύα!
Υλικά
-
250 gr γάλα φρέσκο χαμηλών λιπαρών
-
500 gr σοκολάτα υγείας (κουβερτούρα)
-
100 gr ελαιόλαδο (όχι πικρό)
-
150 gr ανθόμελο
-
1 πρέζα βανίλια
-
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-
120 gr αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του
-
3 αυγά (ολόκληρα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μπεν μαρί τα ρίχνουμε με την παραπάνω σειρά (σημείωσηη σοκολάτα πρέπει να έχει λιώσει, το μπέικιν πάουντερ το ανακατεύω πρώτα με το αλεύρι και τα αυγά να είναι ήδη χτυπημένα) και χύνω το μίγμα στη φόρμα.
-
2
Το βάζω στο φούρνο, στον αέρα στους 200 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου.
Σχόλια (4)