Symeoni
Symeoni @cook_8486626
Agrínion, Greece,

6 υλικά που υπάρχουν στο ψυγείο μας, μας κανουν μια πάνγευστη, γρήγορη και φθηνή σοκολατόπιτα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το εσωτερικο του γλυκού ειναι σχετικά μαλακό. Ούτε σκληρό (μαλλόν επεσε πολύ αλεύρι. Αραιώστε με γάλα) ούτε υγρό (δεν ειναι σουφλε σοκολάτας). Δοκιμάζετε με ενα αιχμηρό αντικείμενο όπως κανουμε στα κείκ (ως επαγγελματίες ζαχαροπλαστες...γελάμε).Η συγκεκριμένη συνταγη ειναι πολλών ετών και την έφτιαχνε η γιαγιά με την οποία κατοικούσα στην Σουηδία. Είναι κλασσική σοκολατόπιτα που με συνοδεια αρωματισμένης σαντιγύ (μαστίχα ή βανίλια) ή παγωτού...σε βγάζει ασπροπρόσωπο σε ενα γεύμα, δείπνο, καφέ κτλ. Πολύ φθηνή!!!!Κάτι που θυμάμαι ειναι ότι μία φορά η γιαγιά την είχε "ντούσει" με γλάσσο σοκολάτας και αφού κρύωσε την κατεψυξε για 2 εβδομάδες. Μετά ήθελε απλα "ξεπάγωμα" και λιγακι ζέσταμα στο φούρνο!Απογειώστε την με ανθόνερο αντι για πορτοκάλι, μέντα ή πιπέρι καγιέν!Την έχω κανει σε μακρόστενη φόρμα και σε φόρμα καρδιάς περιπου 22 εκ. Μπορέιτε σε μικρότερη φόρμα για πιο παχύ κομμάτι!Χρησιμοποιήστε τις αναλογίες της ιστοσελιδας αν θέλετε γραμμάρια ή φλυντζάνια!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

18 Minutes
5 μερίδες τουλαχιστον
  1. 180 γρ ζάχαρη
  2. 60 γρ αλεύρι
  3. 30 γρ. κακαο (ή περιπου 100 γρ σοκολάτα ή μίξη αυτών με δική σας αναλογία)
  4. ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)
  5. 100 γρ. λιωμένο βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175-180 βαθμόυς και στην φορμα που επιθυμείτε τοποθετήστε το βούτυρο και επειτα στην κουζινα για να λιώσει.

  2. 2

    Με ενα κουταλι ή κουταλα ανακατεύετε τα αυγά και τη ζάχαρη. Απλό ανακάτεμα. Δεν θελούμε να γίνει κρεμα ή να λιώσει η ζάχαρη.

  3. 3

    Στο παραπάνω μίγμα προσθέτετε το αλεύρι, το ξύσμα και το κακάο ή την λιωμένη σοκολατα.

  4. 4

    Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τον χυμό.

  5. 5

    Ψήνετε για 15-17 λεπτα (αυστηρά!!!) στους 175 βαθμούς.

  6. 6

    Αν ψηθεί παραπανω θα ειναι πολυ στεγνό το εσωτερικό και θα σκληρύνει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

Μαρια P
Μαρια P @cook_8515729
Το εκανα 17 λεπτα και μ βγηκε σαν ζομος :( τι πρεπει να προσεξω ?

Από

Symeoni
Symeoni @cook_8486626
στις
Agrínion, Greece,