Σοκολατόπιτα με καρύδι
Σοκολάτα πειρασμός!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσέχουμε τον χρόνο ψησίματος (πρέπει να κρατιέται υγρή).
Υλικά
-
250 γρ μαργαρίνη
-
100 γρ. ζάχαρη
-
4-5 αυγά
-
150 γρ. καρύδι τριμμένο
-
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
-
1 κ.σ νές καφέ
-
2 κ.σ κονιάκ
-
4 σοκολάτες κουβερτούρας γάλακτος η υγείας
-
1 κουβερτούρα υγείας
-
1 κ.σ κονιάκ
-
120 ml γάλα
-
1 κ.γ Νές καφέ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε χαμηλή θερμοκρασία λιώνουμε τη μαργαρίνη με την κουβερτούρα γάλακτος.
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη.
-
3
Προσθέτουμε τον νες καφέ, το κονιάκ, το αλεύρι και τα καρύδια.
-
4
Τέλος τις λιωμένες κουβερτούρες.
-
5
Βουτυρώνουμε πυρέξ 28 εκ. και ψήνουμε στους 180° για 15'
-
6
Σε κατσαρολάκι αφήνουμε να πάρει βράση το γάλα. Το αποσύρουμε και προσθέτουμε την κουβερτουρα(125 γρ.)το Νες και το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
-
7
Περιχύνουμε μόλις βγάλουμε τη σοκολατόπιτα απο τον φούρνο.
-
8
Πασπαλίζουμε με λίγα καρύδια μόλις κρυώσει.
Σχόλια (6)