cibusi
cibusi @cook_8470600
Αθήνα,

Ζουμερή σοκολατόπιτα με φέτες μπανάνας και λικέρ κράνων!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15-20
  1. 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% κακάο κατά προτίμηση)
  2. 180 γρ. βούτυρο
  3. 4 μεγάλα αυγά
  4. 3 κ.σ. λικέρ κράνων
  5. 2 κ.σ. κακάο σκόνη
  6. 1 μεγάλη μπανάνα κομμένη σε φέτες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σπάμε σε κομμάτια την σοκολάτα, την λιώνουμε σε bain-marie και την ρίχνουμε στο mixer bowl με το βούτυρο, τη ζάχαρη, 1 κ.σ. κακάο και το λικέρ σε μέτρια ταχύτητα.

  2. 2

    Σπάμε τα αυγά προσθέτοντάς ένα-ένα στο μείγμα και μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη.

  3. 3

    Στο μεταξύ αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί (18 x 25 εκ.).

  4. 4

    Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κακάο το ταψάκι και ανακινούμε για να κολλήσει στα τοιχώματα.

  5. 5

    Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και προσθέτουμε τις φέτες μπανάνας ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ώστε το μείγμα να καλύψει τις φέτες.

  6. 6

    Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20λ περίπου στις αντιστάσεις στους 180°C.

  7. 7

    Η σοκολατόπιτα πρέπει να είναι λίγο υγρή στο εσωτερικό της, οπότε βυθίζουμε μια οδοντοφλυφίδα και αν βγει σχετικά καθαρή, η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη.

  8. 8

    Αφήνουμε να κρυώσει για 10λ περίπου, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

GANACHEboy
GANACHEboy @cook_8490703
Την δοκίμασα χωρίς λικέρ και μου φάνηκε πολύ καλή

Από

cibusi
cibusi @cook_8470600
στις
Αθήνα,