Σοκολατόπιτα μεθυσμένη
Ζουμερή σοκολατόπιτα με φέτες μπανάνας και λικέρ κράνων!
Υλικά
-
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (70% κακάο κατά προτίμηση)
-
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
180 γρ. βούτυρο
-
120 γρ. καστανή ζάχαρη
-
4 μεγάλα αυγά
-
3 κ.σ. λικέρ κράνων
-
2 κ.σ. κακάο σκόνη
-
1 μεγάλη μπανάνα κομμένη σε φέτες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σπάμε σε κομμάτια την σοκολάτα, την λιώνουμε σε bain-marie και την ρίχνουμε στο mixer bowl με το βούτυρο, τη ζάχαρη, 1 κ.σ. κακάο και το λικέρ σε μέτρια ταχύτητα.
-
2
Σπάμε τα αυγά προσθέτοντάς ένα-ένα στο μείγμα και μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή ζύμη.
-
3
Στο μεταξύ αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί (18 x 25 εκ.).
-
4
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κακάο το ταψάκι και ανακινούμε για να κολλήσει στα τοιχώματα.
-
5
Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και προσθέτουμε τις φέτες μπανάνας ανακατεύοντας με ένα κουτάλι ώστε το μείγμα να καλύψει τις φέτες.
-
6
Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20λ περίπου στις αντιστάσεις στους 180°C.
-
7
Η σοκολατόπιτα πρέπει να είναι λίγο υγρή στο εσωτερικό της, οπότε βυθίζουμε μια οδοντοφλυφίδα και αν βγει σχετικά καθαρή, η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη.
-
8
Αφήνουμε να κρυώσει για 10λ περίπου, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια